Välisministeerium tunnustas Anneli Akent

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mullu pälvis Anneli Aken Haapsalu linnavalitsuselt kultuurielu edendaja preemia 2011. aasta tegevuse eest. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalust pärit Anneli Aken sai rahvadiplomaatia edendajana Eesti välisministeeriumi aukirja.

Välisminister Urmas Paet tunnustas kodanikupäeva puhul aukirjaga 34 rahvadiplomaatia edendajat, kes on silmapaistva tegevusega aidanud kaasa Eesti tutvustamisele ja suhete tihendamisele välisriikidega.

Saksamaal elav Anneli Aken pälvis tunnustuse pikaajalise eesti laulukultuuri edendamise eest Luksemburgis, Belgias ja Prantsusmaal.

Välisminister Urmas Paeti sõnul saab iga Eesti inimene anda rahvadiplomaatia kaudu oma panuse Eesti tuntuse kasvule ning maine tõusule välisriikides. „Soovime igati julgustada ja toetada rahvadiplomaatiat. Vahetu suhtlemine aitab kaasa Eesti tutvustamisele ning suhete tihendamisel välisriikides,“ ütles välisminister Paet. „Väärtustame nende inimeste panust, kes on võtnud vabatahtlikult oma ülesandeks Eesti tutvustamise ning eestluse säilitamise välismaal,“ lisas välisminister.

Välisministeerium annab kodanikudiplomaatia aukirju kodanikupäeval välja neljandat korda. Aukirja saab isik, kes on vabatahtlikkuse alusel pikaajaliselt ja silmapaistvalt panustanud Eesti riigi positiivse maine loomisesse oma asukohamaal.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments