Janno Jürgensi film oli Hispaania festivalil parim

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Janno Jürgensi filmi "Distants" plakat
Janno Jürgensi filmi "Distants" plakat

Haapsalust pärit Janno Jürgensi lühifilm “Distants” võitis Hispaanias festivalil “FESTIFAL – Festival de cortos sobre el mundo rural” lühifilmide võistlusprogrammis parima filmi auhinna.

Urrea de Gaénis kolmandat korda toimunud maaelu teemalisele festivalile valiti enam kui 160 laekunud töö seast välja 10 lühifilmi ja 6 dokumentaalfilmi. Dokumentaalfilmi kategoorias võitis Hispaania film, Alex Lora “Godka Cirka”.

24-minutiline “Distants” räägib kalaretkele suundunud isast ja pojast, kes kohtuvad merele laskunud udus millegi ebamaisega. Filmis mängivad Indrek Ojari ja Väino Laes.

“Distantsi” festivaliteekond algas mullu Locarno filmifestivalilt Šveitsis. Tänaseks on film osalenud 21 festivalil üle maailma ja noppinud neli auhinda. Hiljuti ostis Distantsi näitamisõigused telekanal “Shorts TV”, millel on Euroopas üle 10 miljoni vaataja. Jaanuaris jõuab film ka Eestis taas kinolinale ning on vaadatav Elioni digi TVs.

Režissöör Janno Jürgens on lõpetanud Balti filmi- ja meediakooli režii eriala ning teinud mitmeid auhinnatud lühifilme. Filmi tootis OÜ Alasti Kino.

Filmi treiler: https://vimeo.com/29394792

Produtsent
Kristjan Pütsep

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments