Anni Oraveer ja Hardi Rehkalt said kodanikupäeva aumärgi

Lääne Elu

info@le.ee

Kodanikupäeva aumärgi pälvinud Anni Oraveer panustab vaegnägijatele mõeldud tegevustesse neid nii ise korraldades ja algatades kui ka aktiivselt osaledes. Foto arhiiv

Rahvastikuminister Riina Solman andis täna kodanikupäeva aumärgi kuueteistkümnele silmapaistvale inimesele, kelle seas on läänlased Anni Oraveer ja Herdi Rehkalt.

Anni Oraveer pälvis teenetemärgi Läänemaa vaegnägijate eestkõnelejana ja Hardi Rehkalt Martna vabatahtlike päästjate „Priitahtlikud Pritsimehed“ juhatuse liikmena.

Kodanikupäeva aumärgi kandidaadiks esitati tänavu 91 inimest, kelle hulgast valiti välja 16 väärikat kodanikku. „On rõõm tõdeda, et üle kogu Eesti saadeti meile kirju ligi saja tähelepanuväärse inimese kohta, kes on pühendunud meie ühiskonda rikastavale tegevusele ning kodanikukasvatuse ja -hoolimise edendamisele. Sel aastal jagasime suure südamega ja tegusatele kodanikele Siseministeeriumi poolt aumärke juba 21. korda,“ ütles rahavastikuminister Solman.

Aumärkida saajate hulgas on nii neid, tänu kellele oli meie suvine juubelilaulupidu esmakordselt suures mahus ligipääsetav ka erivajadustega inimestele; tänu kellele hoolitsetakse vähihaigete laste eest; tänu kellele tõuseb teadlikkus elust dementsusega ning tänu kellele panustatakse oma vaba aega sisejulgeoleku tagamisse. „Te olete andnud hindamatu panuse meie armsa Eesti arendamisse,” sõnas Solman pidulikul tunnustusüritusel.

Kodanikupäeva aumärgi kandidaate võis esitada igaüks. Kõik ettepanekud vaatas läbi Siseministeeriumi juurde loodud komisjon, kuhu kuuluvad riigiasutuste ja vabaühenduste esindajaid ning kodanikuühiskonnas silma paistnud isikud. Kodanikupäeva aumärgi saab inimene saada vaid ühe korra. 21 aasta jooksul on kokku välja antud 381 aumärki.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
juss
4 aastat tagasi

Rehkalt jah, aga kas see tädi on ka pattu kahetsenud ja endisaegseid tegusid ka tunnistanud? Vaevalt küll!