Haapsalu autokoolide iga kolmas lõpetaja kukub eksamil läbi

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Ameerika autod

Maanteeameti eksamistatistika põhjal selgub, et Haapsalu autokoolidest tulnud lõpetajatest ligi iga kolmas kukub esimest korda riiklikku eksami sooritades läbi.

Populaarseimaks sõidukitüübiks, mille juhtimist õppima tullakse on vaieldamatult B-kategooria ehk sõiduautod. Seda õpetatakse ainsana kõigis Haapsalu autokoolides.

Esimesel katsel riikliku eksami sooritanute protsent Haapsalu autokoolide kaupa B-kategoorias
TEOORIAEKSAM:
Fixum OÜ – 66,9%
Klimberg Autokool OÜ – 64,2%
OÜ Autosõit – 83,8% (firma statistika põhineb üle-eestilistel andmetel)
Jaanus Raak FIE – 79,2%

SÕIDUEKSAM:
Fixum OÜ – 72,9%
Klimberg Autokool OÜ – 55,8%
OÜ Autosõit – 58,4% (firma statistika põhineb üle-eestilistel andmetel)
Jaanus Raak FIE – 75%

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kogemus
10 aastat tagasi

tegin ka 2005. a Haapsalus load. Teooria ja ARKi platsisõidu tegin esimesel korral ära, kuid mingil põhjusel toimus linnasõit järgmisel päeval. Autokoolis kunagi sõitmisega probleeme polnud, kuid kui eksamit hakkasin sooritama, ütles sõiduõpetaja, et esimesel korral kukud niikuinii läbi. Tundus alguses arusaamatu, kuid eksamineerija otsis iga põhjust, et läbi kukutada. Pärast pea tund kestnud sõitu, sõitsin hoovialast peatumata läbi ja eksamineerija ütles, et kõik, läbi kukkunud. Teisel korral sooritasin eksami veatult. Pärast vahejuhtumit rääkisin ka teistega ning kõlama jäi, et kukutavad pea kõik esimesel korral läbi, et omale raha teenida. Tundus jabur, kuid kuna väga paljud on täiesti tühise vea… Loe rohkem »

Ahto
10 aastat tagasi

Mina tegin 2005.a E kat teooriaeksamit koos noortega. Minu taga istuv neiu küsis sosinal ” Palun aidake ,kuidas mõjutab alkohol juhi reageerimisaega ,variandid on kiirendab ,ei mõjuta üldse ,aeglustab ?” Vot olin nii vastik ja ei öelnud ette . Kui sellist asja pole ka autokoolis räägitud ,siis oli vist ikka varavõitu eksamile tulla .

L
10 aastat tagasi

Käisin 10 a. tagasi Haapsalus autokoolis. Tegin teooria ja sõidueksami läbi esimese korraga, kuigi varem puudus igasugune autojuhi kogemus. Olin siis 38-aastane. Panin tähele, et kõik vanemad autokoolis käijad tegid kõik eksamid läbi esimese korraga, läbi kukkusid just noored. Ja miks? Aga sellepärast, et vanematel inimestel on arvel raha ja aeg. Tehakse endale teooria ja sõit selgeks, kui vaja, võetakse lisatunde. Noored enamasti vanemate rahakoti peal ja pole ka ajaga nii kitsas kui vanematel. Noortel on ettekujutus sageli, et “küll saab”, “ma ju oskan” ja “kui ei saa, siis millalgi ikka saan”. Vanemad inimesed sellist suhtumist lubada ei saa. Tuleb… Loe rohkem »

tettet
10 aastat tagasi

Kiidan ka Jaanust, minu sõiduõpetaja 2006 a. Parim!

Polikarpov MURUMÄELT
10 aastat tagasi

Maakad makske raha, saate load:))

Haapsalust
10 aastat tagasi

Mina soovitan kõigil Jaanus Raaki juurde õppima minna. Teooria sooritasin esimesel korral ja veatult ja sõidueksami tegin ka esimese korraga läbi!! Paljud sõbrad, tuttavad samuti esimesel korral läbinud sõidueksami, kes Jaanuse all õppinud on. Väärt õpetaja meil Haapsalus ikka!

Leo
10 aastat tagasi

Aastat 10 tagasi tegi minu tütar autojuhi lubasid , eksamit Haapsalus. Läbis täis programmi, teooria eksami sest seda hindas arvuti. Kuna omasin autot ja juhistaazi üle 20 aasta siis kärutasime Haapsalu risti ja põiki 100 korda läbi.Kinnitan, tütar sõitis väga korrektselt ja oleks eksamil läbi saanud. Sõidueksamil kukkus 3 korda läbi ja oleks seda ekasmit jäänudki tegema, sest ARK-i juhatas autokooli osanik. Lihtsalt põhjuseks, miks tõtar eksamil läbi kukkus oli eksamineerija norimine. Samuti olid sõiduõpetajad eluliselt huvitatud lisatundide andmisest, selle eest said raha küsida. Eriti kukutati läbi noori tütarlapsi, sest neid oli kergem eksami ajal ootamatute käsklustega segadusse ajada, see… Loe rohkem »

Leo
10 aastat tagasi
Reply to  Leo

Ah, jaa iga sõidueksami tegemine maksis minu mäletamist mööda 380 krooni, seega oli läbikukutamine ka riigikassale tulus ARK sai käivet teha.

Pole ka ime
10 aastat tagasi

minu ees sõitis eile üks audi, kelle juhil polnud aimugi parema käe reeglist, lisaks kihutas noormees vastassuuna vööndis vähemalt 500,m mööda Lahe tänavat, siis, tulles oma ritta tagasi ei näidanud suunda… Ise väitis, et on load saanud Haapsalus. Sellistele noorpärdikutele antakse lube, kohutav. Aravab, et kui audi tagumiku all, siis ei loe reeglid. Võib-olla oli ta 1 neist, kes altkäemaksuga load on saanud.