Reformierakond paneb valitsuse moodustamise ülesande Rõivasele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Taavi Rõivas. Foto: Vabariigi valitsus
Taavi Rõivas. Foto: Vabariigi valitsus
Reformierakond teatas pärast kolmapäeva pärastlõunal kogunenud juhatuse erakorralist koosolekut, et valitsuse moodustamise ülesanne pannakse loobunud Siim Kallase asemel sotsiaalminister Taavi Rõivasele, vahendas uudisteagentuur BNS.

Reformierakond kinnitas, et valitsusliidu asjus jätkatakse konsultatsioonie Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga.

Reformierakondale Lauri Luik ütles täna Lääne Elule antud intervjuus, et Siim Kallase loobumine annab võimaluse noortele tegijaile.

„Mul on väga head koostöökogemused Taavi Rõivasega, seda juba üle kümne aasta tagusest ajast, mil juhtisime Reformierakonna Noortekogu,“ rääkis Lauri Luik. „Ta on erudeeritud, nutikas ja intelligentne inimene ning hea meeskonnamängija. Taavil on tugev parlamentaarne kogemus ning ta on sotsiaalministrina hästi hakkama saanud.“

Rõivase kinnitusel on Reformierakonna eesmärgiks moodustada enamusvalitsus ja konsultatsioonid sotsiaaldemokraatidega jätkuvad planeeritult homme. “Me jätkame alanud konsultatsioone, nende raames seni tehtud töö on üsna põhjalik. Meil on olemas nii ühisosa kui ka selged maailmavaatelised erimeelsused, aga me keskendume Eesti huvides just ühisosa otsimisele,” ütles Rõivas.

“Mida kiiremini me uue valitsuse moodustamises selgusele jõuame, seda parem Eestile,” lisas Rõivas.

Reformierakonna prioriteetideks valitsuskonsultatsioonidel on Rõivase sõnul Eesti riigi julgeoleku kindlustamine, lastetoetuste tõus ja tööjõumaksude alandamine.

Taavi Rõivas on sündinud 26. septembril 1979. aastal Ta on lõpetanud Tallinna Reaalkooli ning Tartu Ülikooli majandusteaduskonna välismajanduse ja turunduse eria.

Rõivas on töötanud justiitsminister Märt Raski nõunikuna aastatel 1999–2002, AS-i IT Grupp suurklientide haldurina aastatel 2002–2003, rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo nõuniku-büroojuhatajana aastatel 2003–2004, Tallinna Haabersti linnaosa vanemana aastatel 2004–2005 ning peaministri nõunikuna aastatel 2005–2007.

Taavi Rõivas on Reformierakonna liige alates 1998. aastast. Ta oli Tallinna linnavolikogu liige 2005–2007 ning 11. riigikogu liige aastatel 2007–2011. Alates 2009. aastast oli ta riigikogu rahanduskomisjoni esimees.

Aastatel 2011-2012 kuulus Rõivas 12. riigikogu koosseisu. Alates 2012. aasta detsembrist on Rõivas sotsiaalminister.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
10 aastat tagasi

piinlik.