Kodanikupäeval on kodakondsusbüroo Haapsalus kauem avatud

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

26. novembril on kodanikupäev ja sel päeval on kodakondsus- ja migratsioonibüroo teenindused Lääne regioonis avatud tavapärasest kauem

„Kliente teenindame kella 19-ni,” teatas politsei– ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Kukk.

„Nii mõnigi kord on inimestel keerukas leida sobivat aega isikut tõendavate dokumentide taotlemiseks. Põhjus lihtne – meie vastuvõtuajad on samal ajal kui inimese tööpäevgi ja aega tuleb leida oma tööaja arvelt,” ütles Lääne prefektuuri kodakondsus– ja migratsioonibüroo juhataja Ive Luur. „Loodame, et selline kauem kestev vastuvõtuaeg annab neilegi võimaluse ilma oma tavapärast tööpäeva killustamata teha vajalikud dokumentidega seonduvad toimingud.”

Kodanikupäeva tähistatakse alates 1998. aastast 26. novembril ja see on ellu kutsutud teadvustamaks kodanikustaatust. Kodanikupäev on üleriigiline ja toetub eelkõige kohalikule initsiatiivile ning on enamjaolt teabepäev. Päev on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele. Eesmärgiks on teadvustada kodanikustaatust ja ühtlasi tõsta kodanikuuhkust.

Lääne prefektuuri tööpiirkonda kuuluvad Pärnu, Järva, Lääne, Hiiu, Saare ja Rapla maakond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Kaja
9 aastat tagasi

Aga kas ei ole siis võimalik et ühel päeval nädalas on kodakondsusbüroo avatud hilisemal ajal? Näiteks et kolmapäeviti kella 11-19? See ei ole ju võimatu.