Lääne-Nigula vallavanem valitakse konkursiga

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna neli tundi istungit pidanud Lääne-Nigula vallavolikogu otsustas, et ühendvallale vallavanema leidmiseks korraldatakse konkurss.

Konkursi poolt hääletas kohal olnud 16 vallavolikogu liikmest 9, vastu oli 7 volinikku.

Ettepaneku konkursi korraldamiseks esitas sotsiaaldemokraatide esindaja volikogus Andres Liiv. Ettepaneku poolt hääletasid kõik kuus sotsiaaldemokraatide esindajat, reformierakonna esindaja ja kaks valimisliidu Tasakaal liiget.

Volikogu päevakorras oli ka vallavanema valimine, kuid pärast konkursi kasuks otsustamist seda päevakorrapunkti menetlema ei hakatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
35 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aga
10 aastat tagasi

artiklist loen, et Palivere kaks meest tahtsid kangesti Ridala valla meest Peetrist vallavanemaks .

Palivere mees
10 aastat tagasi

Mida värki – Oru, Risti, Taebla! Aga vahepeal on Palivere, mis üksi on suurem kui Risti ja Linnamäe kokku. Seni on Palivere olnud Taebla valla ääremaa nii valla kui avalike teenuste kättesaadavuse poole pealt. Isegi pangaautomaati pole ja sularaha järgi peab jooksma Ristile või Taeblasse, Postkontor on lahti nagu jumal juhatab. Pere- ja hambarsti otsi Ristilt, Taeblasse pole mõtet minna. Lähim apteek on samuti Ristil. Kuidas tuleb Paliveres elav elanik toime kui peres kui pole autot?

Ahto
10 aastat tagasi
Reply to  Palivere mees

Palivere mees ,kus sa rahvaküsitluse ajal olid ?

Palivere mees
10 aastat tagasi
Reply to  Ahto

Mis küsitlus, ega see too mulle sularaha või hambatohtrit Paliveresse, ikka vallavalitsus peab rahva eest hea seisma. Pangahärrad naeravad end kõveraks mu jutu peale kui lähen Paliveresse sularaha automaati küsima.

Tanel
10 aastat tagasi
Reply to  Palivere mees

Palivere mees, põed suurusehullustust? Paliveres elab 650 inimest, Ristil 620 ja Linnamäel 450

Kannatust
10 aastat tagasi

kuni saavad valitud vallavanema ja kui siis selgub, et ongi Taebla mees /naine vallavanem on praegune hala asjatu . Kõik võivad kandideerida . Konkurss on avalik . Ahto ka võib kandideerida .

Ahto
10 aastat tagasi
Reply to  Kannatust

Kandideerin jah ja esimese asjana algatana Oru valla eraldumise Lääne-Nigulast . 🙂

Lauri
10 aastat tagasi

Siis järelikult volikogu esimees ja aseesimees ei valitud demokraatlikult?

Demokraatia
10 aastat tagasi

ei ole kui määratakse kohale ja lepitakse kokku – valimine on demokraatia tunnus .

toredale
10 aastat tagasi

sellepärast et volikogu esimehe koht läks orule,aseesimehe koht ristile…järelikult vallavanem taeblast.see oleks demokraatia

tore
10 aastat tagasi

Miks nii kitsarinnaliselt? Miks peaks vallavanem olema Taeblast? Ja kui Taeblast, siis kas siin pole ühtegi meest, kes oleks mees peale Peetrise? Sa küsi parem miks ta oma koduvalla valimistel nii vähe hääli sai? Minu meelest on tal ilmselgelt suhtlemisprobleemid.

Taebla-Palivere
10 aastat tagasi

Asi pole vallavanemas. Vaid vallavanem peab olema Taebla vallast.Praegu on nii et mõisnik võttis sulase tööle aga sulane hakkab mõisa juhtima.

tore
10 aastat tagasi

Suurepärane otsus! Miks sa “Taebla-Palivere” arvad, et taeblakad toetavad Peetrise kandidatuuri. Minu tutvusringkond küll ei toeta. Ja pealegi ei keela keegi hr. Peetrisel kandideerida vallavanemaks. Aga nii nagu praegu taheti teha, et praegune vallavanem sokutab uueks vallavanemaks oma sõbra ja “rindekaaslase”, kelle kaudu endiselt oma võimu teostada, oleks ikka väga nõme olnud. Olgu aus valimine ja võitku parim!

Taeblakad
10 aastat tagasi

Väga õige,kui me selliste eluvaadetega tegelased(orukad) omale ette otsa saame, siis ju rubla ka käibele võtta.

Ahto
10 aastat tagasi
Reply to  Taeblakad

Ma olen orukas ,aga väga meeldib Taeblakate seisukoht. Ei ole vaja kohalikul tasemel multi -kulti poliitikat. Taebla oli ja jääb Taeblaks ,Sama asi ka Risti ja Oruga. Inimesed ,kes tahavad valdu kokku sulatada ,ei pea lugu ka oma kodukohast ,ei pea lugu ka oma riigist . Kindlasti saavad kunagi olema jälle Taebla vald ,Oru vald ja Risti vald. Kannatust veidi ,tsirkus sõidab varsti mujale . Loodan ,et kloune maha ei unustata 🙂