Juhtkiri: Õhkõrn piir

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Laupäeva varahommikul Haapsalu lähistel juhtunud liiklusõnnetus, kus kaotas elu neli noort inimest, tekitas šoki tervel Läänemaal, puudutades ka neid, kes poisse ega nende lähedasi isiklikult ei tundnud. See mõjus sama rängalt kui tulekahju Haapsalu lastekodus.

Seda enam, et nelja hukkunuga avariisid pole Läänemaal olnud pikka aega, kui üldse.

Sellisel moel sõpra kaotades pole lihtne oma tunnetega toime tulla. Sisemise valu üks väljendus on küünaldepanek avariipaika. Nagu paljudel muudel puhkudel, on siingi õhkõrn piir, mida on kerge ületada.

Kurb on vaadata küünalde vahel siidripurke ja viinapitse, kui on teada, et ka alkoholil võis selles õnnetuses olla oma roll.

Samamoodi ei tohi hulgakaupa pimedas teeservas sõpra mälestades unustada teisi liiklejaid. On ju see maantee tiheda liiklusega ja pimedas ootamatult teele ilmuv takistus seab ohtu nii autojuhid kui ka jalgsi liikuja.

Pole vaja, et ettevaatamatusest kaotaks elu veel mõni noor või pisut vanem inimene.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhan
10 aastat tagasi

Palun olge inimesesd ja ärge olge vaenulikud, vaid jätke need hukkunud noort inimest rahule, tegu on tehtud ja nüüd on juba hilja.
Ma teen ettepaneku kõik teeäärsed nn. joomapunkrid peaks sulgema kell 21.00, need noored oleks olnud elus meie keskel, kui seda kõrtsi seal lahti ei oleks olnud.
Hukkunud sõbrad, tuttavad ja külaelanikud tehke sellelele kõrtsile lõpp peale, muidu võivad sellised surmajuhtumid jälle korduda.
Alkoholi ei ole süüdi, vaid noored ise, kes ei oska alkoholi tarbida, võtke pits ja pidage aru, viin on teist tugevam, mis tõestab veelkord, et viina joomisele tuleb piir panna.

jaak
10 aastat tagasi

Ma olen Ahto komentaariga nõus,tahaks ka ise seta Haapsallast näha kes kes kaagutab alles siis kui muna on munetud.

haapsallane
10 aastat tagasi

Üllatav on see, et fakti konstateerimine ning siiras soov ning manitsus tulevikus selliseid asju ära hoida on Lääne Elu poolt muudetud tsenseeritavaks tabuks. Mingi kitsas kamp ajakirjanikke (neist pooled lapsemõõtu) takistavad arutlemast selle üle, mis läheb inimestele tõeliselt korda. Variserlikult räägitakse leinast, samas kui meie igaühe lapsed ja lähedased on ohus. Lääne Elus saadakse asjast väga valesti aru. Kuritegevuse kanoniseerimine on kuritegelik!

Ahto
10 aastat tagasi
Reply to  haapsallane

Mine per..e ja manitse seal midagi tola. Nelja perekonna inimesed ja nende sõbrad -tuttavad on leinas ,poisid maamulda sängitamata ja keegi arvab ,et praegu on õige aeg manitseda . Prooviks ikka inimeseks jääda.

haapsallane
10 aastat tagasi
Reply to  Ahto

Saame kokku ja vaatame, kuhu sa mind saadad. Esmalt käi seal ise ära.

Sass
10 aastat tagasi

ETV “Pealtnägija” saates ütles justiitsminester hea lause, purjus juht ei ole nii ühiskonna ohtlik, et teda vangis hoida.
Saade käsitles küll teist teemat, aga üllatav oli kuulda sellist juttu.

Jüri Muster
10 aastat tagasi

kas arvate, et leinajatel pole midagi muud teha, kui iga väljaande kodulehel kommentaare lugeda ja facebookis istuda?

Madiken
10 aastat tagasi

Kommentaaride kustutamise või kommenteerimise keelamise põhimõte ja valiku alus on järgmine: kas kommentaar põhjustab sügavas leinas lähedastele niigi väga raskel ajal põhjendamatult valu juurde?

kaie
10 aastat tagasi

pitsid ja leib on traditsioon!! seda võiks ikka teada! seal ei olnud midagi sobimatut!!
laske inimestel leinata, nii nagu nad on harjunud!

Ohjah
10 aastat tagasi
Reply to  kaie

Eestlastel küll säärast traditsiooni pole.

to Anonüümne
10 aastat tagasi
Reply to  Ohjah

eestlane olen, eesti elanud terve elu ja tean, ise nägib juba 30a tagasi kui oli liiklusõnnetus hukkunuga ja põhjuseks alkohol
siis pandi terve pudel viina küünalde ja lillede juurde ja see seisis seal, keegi ei võtnud

surma ees tuleb olla aus, tunnistada probleemi

minu lugupidamine ausatele inimestele, leinajatele, kes teadsid ja julgesid kohe tunnistada et süüdi oli alkohol

Ohjah
10 aastat tagasi
Reply to  to Anonüümne

Vene/nõukogude teema see haudadel viina kaanimine

küsimus
10 aastat tagasi

surm teeb alati vahe sisse. Lõpp ilkujatel, lõpp “trendist” tulenevatel nutjatel, lõpp moraliseerijatel, lõpp semudel….Ema ja poeg. see on ainuke side mis praegu on püha. Jätke see puutumata- teie, kes üritavad midagi muuta. Teie, kes üritavad näidata, kui südamlikud ja puudutatud te olete. Jätke See Ema ja See Poeg rahule…

haapsallane
10 aastat tagasi

Liialdate, austet ajakirjanik! Lastekodu puhul oli tegemist õnnetusega, praeguse juhtumi puhul pigem kuriteoga.