Detektiivisarja võtted algasid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eile osales seriaali võtetel ka näitleja Tambet Tuisk. Foto: Arvo Tarmula
Eile osales seriaali võtetel ka näitleja Tambet Tuisk. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalus vändatakse täna seitsmendat päeva „Väkelinna detektiive” — René Vilbre uut kuueosalist kogupereseriaali, mis jõuab ETV2 eetrisse hilissügisel.

Kogu seriaali tegevuspaik on Haapsalu. Võttepaigad on näiteks Haapsalu linnus, toomkirik, Vaikne kallas ja Rohuküla sadam.

„Laupäeval olime kuursaali ees, üritasime üht last uputada,” sõnas produtsent Jüri Jaanus. Nädalavahetusel oli võttegrupp Metsa tänaval, kus suleti paarkümmend korda liiklus.

Jüri Jaanuse sõnul on haapsallased võtetest teadlikud ja arusaajad, kuigi liikluse asjus mõni „jorises” ka.

„Haapsalu on väga kihvt koht. Astud uksest sisse, ütled, et on häda, ja see häda lahendatakse. Pealinnas need asjad päris nii ei käi,” sõnas ta.

Võtted lõpevad 14. augustil, paar võttepäeva on Tallinnas, ülejäänud kõik Haapsalus.

„Seriaali pealkiri on „Väikelinna detektiivid” ja kui on üks ilus väikelinn, siis on see Haapsalu,” põhjendas Jaanus võttepaiga valikut. Ka seletatakse seriaalis Valge Daami lugu.

Seriaali peaosades on kaks poissi ja kaks tüdrukut, kes valiti 500 kandidaadi seast. Ühtegi Läänemaa last nende seas ei ole. Täiskasvanuist on peaosas Tambet Tuisk ja Hilje Murel, mängivad ka Priit Võigemast, Lembit Ulfsak, Ülle Kaljuste ja teised.

Jaanus ütles, et kindlasti näeb taustal ja kõrvalosades ka Haapsalu inimesi, näiteks Maie Matveid muuseumi direktorina, kohalikest harrastusnäitlejaist munki ja teisigi. Ta avaldas ka lootust, et näiteks täna kuursaalis näeb taustal kohalikku rahvast tantsimas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments