0

Dokumentaalfilm “Vormsi tantsib” tutvustab rannarootsi kultuuripärandit

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

MTÜ Vormsi Rahvatantsurühm tellimusel valminud dokumentaalfilm “Vormsi tantsib” jutustab loo rannarootsi kultuuriruumile omastest rahvatantsudest, rahvarõivastest, pillidest ja Vormsi ajaloost.

„Tundsime, et peame talletama filmime Vormsile omased rahvatantsud, rahvarõivad, pillid ning tutvustama huvilistele siinset lähiajalugu,“ ütles MTÜ Vormsi Rahvatantsurühm eestvedaja Eidi Leht. Ta lisas, et film pakub huvi kõigile, kes Vormsiga seotud või kes tunnevad huvi saare või üldiselt rannarootsi kultuuripärandi vastu.

Vormsi vallavanema Meeme Veissoni sõnul on Vormsi ajaloos väga palju põnevaid lugusid, millest laiem avalikkus ei teagi. „Esimese dokumentaalfilmi abil viime meie lugu mandrile, teistele saartele ning loodetavasti tekitame teistes meie vastu suuremat huvi,“ ütles Veisson.

Dokumentaalfilmi “Vormsi tantsib” saab soetada saare külakeskuse infopunktist või võttes ühendust MTÜ Vormsi Rahvatantsurühm esindajaga.

Filmi näidatakse juuli viimasel nädalavahetusel Vormsi olavipäeva pidustustel.

Dokumentaalfilmi treilerit näeb siin.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz