Euroopa meistriks tulnud vehklejad saavad riigilt preemia

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud nädalal Euroopa meistrivõistlustel kulla võitnud Eesti epeenaiskonda, sh haapsallast Kristina Kuuske ootab riigilt ligi 20 000 euro suurune preemia.

Vastavalt kehtivale korrale saab olümpiaalal Euroopa meistrivõistluste kuldmedali võitja 19 174 euro suuruse preemia, teatab BNS. Premeerimistaotluse teeb alaliit ja selle esitab valitsusele kultuuriminister. Preemiasumma jaguneb võistkonna liikmete vahel, treener saab preemiat 50 protsendi ulatuses sportlastele määratud summast.

Valitsus eraldab oma reservist kultuuriministeeriumile Eestit edukalt esindanud sportlaste premeerimiseks raha, võttes arvesse saavutatu tähtsust Eesti riigile ja ühiskonnale. Preemiate määramisel sportlastele järgitakse põhimõtteid, mis lepiti kokku valitsuskabineti nõupidamisel 17. jaanuaril 2008.

Eesti epeenaiskond koosseisus Irina Embrich, Kristina Kuusk, Erika Kirpu ja Julia Beljajeva võitis Horvaatias peetud Euroopa meistrivõistlustel kulla 21. juunil. Finaalis alistasid eestlannad Rumeenia torgetega 27:20.

Koondise vedas võidule Embrich, kes tõi eestlannad teises ja kuuendas duellis kaotusseisust välja ning viimaseks jäänud minimatšis alistas oma vastase 15:10. Kokku võitis Embrich finaalis 23 punkti ja tema näitaja oli +10.

Avaringis alistas Eesti kindlalt 43:34 Prantsusmaa. Veerandfinaalis mindi vastamisi Venemaaga, eestlannad jäid peale lisatorkega 32:31. Matš kulges võrdlemisi tasavägiselt ning kui alguses juhtis pidevalt Eesti, siis viimasena vehklema asunud Embrich pidi välja tulema 25:27 kaotusseisust. Matši normaalaeg lõppes viigiga 31:31, lisaajal tegi esimese torke Embrich, viies Eesti poolfinaali. Poolfinaalis alistas Eesti 44:39 Itaalia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments