Haapsallase lühifilm võitis Hispaanias auhinna

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Janno Jürgensi filmi "Distants" plakat
Janno Jürgensi filmi "Distants" plakat

Haapsallase Janno Jürgensi lühifilm „Distants” võitis Hispaanias festivalil Huesca International Film Festival rahvusvahelises võistlusprogrammis Francisco Garcia de Paso auhinna, mis antakse kõige paremini inimlikke väärtusi edasi andvale lühifilmile, teatas Katre Kajamäe Eesti Filmi sihtasutusest.

24-minutiline „Distants” kujutab kalaretkele suundunud isa ja poega, kes kohtuvad merele laskunud udus millegi ebamaisega. Filmis mängivad Indrek Ojari ja Väino Laes.

Humanisti ning kirjamehe Francisco Garcia de Paso nimelise auhinna näol on tegemist skulptor Javier Sauras Huesca poolt valmistatud pronksist karikaga.

Rahvusvahelises võistlusprogrammis läks peaauhind Inglismaale, Gabriel Gauchet filmile „The Mass of Men”. Ladina-Ameerika võistlusprogrammis triumfeeris David Gaona Kolumbiast filmiga “Los retratos”.

Oscari kvalifikatsiooniga Huesca festivali korraldatakse 1973. aastast ja see on keskendunud lühifilmidele.

Läbi aastate on olnud fookus Ladina-Ameerika filmidel. Tänavu võisteldi kolmes kategoorias: Ladina-Ameerika lühifilmide võistlusprogramm, rahvusvaheline ning dokumentaalfilmide võistlusprogramm.

„Distantsi” festivaliteekond algas mullu Locarno filmifestivalilt Šveitsis. Tänaseks on film osalenud festivalidel Belgias, Hollandis, Kõrgõztanis, Prantsusmaal, Leedus, USA-s, Kolumbias, Indias jne.

Juuni lõpus ootavad ees linastused festivalidel Itaalias ja Portugalis.
Juuli alguses rändab film Armeeniasse ning juuli lõpus taaskord Prantsusmaale, kus esindab Eestit festivalil Apchat International Film Festival – One Country One Film.

Jaanipäevast on “Distants” nähtav Elioni DigiTV’s.

Režissöör Janno Jürgens on pärit Haapsalust. Ta on lõpetanud Balti Filmi- Ja Meediakooli režii eriala ning teinud mitmeid auhinnatud lühifilme. Filmi tootis OÜ Alasti Kino.

Filmi treilerit saab näha siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments