Õppelaev Ristna külastab Haapsalut

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

"Ristna" sisenemas Loksa sadamasse. Foto: Kuno Peek
"Ristna" sisenemas Loksa sadamasse. Foto: Kuno Peek

23. juunil kell 12.00-16.00 saavad huvilised Haapsalus külastada piirivalve kai ääres seisvat Eesti mereväe patrull–laeva EML Ristna.

1957. aastal ehitatud laeva kinkis Kaitseliidule Soome merevägi 1999. aastal. Alusel on pikkust 34 m, laiust 5,6 m, süvist 1,8 m ning kiirust kuni 15 sõlme. Meeskonnas on kuni 19 liiget.

Praegu on Ristna põhiliselt kasutuses merekaitseliitlaste õppelaevana. Lisaks väljasõitudele korraldavad meredivisjoni liikmed laeval ka hoolduspäevi, mille raames kaitseliitlased laeva remondivad ning mitmesugust varustust hooldavad. Samuti sooritatakse ülesõitude ajal erinevaid harjutusi ning kontrollitakse erinevate seadmete ja varustuse töökorda.

Kaitseliidu meredivisjon on Tallinna maleva allüksus, mis on keskendunud peamiselt merelise riigikaitse sooritamisele koostöös mereväega: korraldatakse Eestit külastavate välisriikide sõjalaevade visiite, mille raames on Meredivisjoni ohvitserid teenistuses kontaktohvitseridena.

Lühend EML käib iga Eesti mereväe laeva nime ette ja see tähendabki „Eesti mereväe laev”.

Lähemalt saab Ristnast lugeda homsest paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments