Haapsalus filmitavasse seriaali kandideeris ligi 500 last

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sarjas “Väikelinna detektiivid” soovis mängida ligi 500 last, neli peaosatäitjat valitakse välja sel nädalal.

Sügisel ETV2-s alustavasse põnevussarja, mille tegevus toimub Haapsalus, said kandideerida 11–13aastased noored.

“Tahtjaid oli ligi 500 – üle saja lapse ühele kohale,” ütles režissöör René Vilbre.

“Esimeses voorus vestlesime, vaatasime, kui hea suhtleja laps on,” kirjeldas Vilbre osatäitjate valimist. “Kaamera taga on lõpuks 20 võõrast inimest, kellega tuleb suhteliselt kiirelt hakkama saada ja suhelda,” põhjendas ta suhtlemisoskuse vajalikkust.

Julged, hea jutu ja diktsiooniga lapsed said režissööri sõnul kohe edasi. Seejärel lasti lastel lugeda luuletust erinevate emotsioonidega – tõsiselt, kurvalt, rõõmsalt –, et näha, kas laps saab aru ülesande püstitusest ja kui paindlik ta on.

Vilbre ütles, et kahjuks on paljud lapsed kohalike näiteringi juhendajate poolt juba rikutud, mis tähendab, et teksti antakse üle mängides.

“Etlemine valede tekstirõhkudega oli paljudele lastele juba sisse harjutatud,” ütles režissöör. “Seda oli kohati isegi päris kurb vaadata.” Vilbre sõnul mõjub filmis ja teles alati just loomulik olek.

“Nii-öelda toorest last on alati kergem mängima panna, kui juba näiteringis valesti koolitatud last loomuliku kõne juurde tagasi harjutada,” lisas Vilbre.

“Superfinaalis” on praegu kaheksa last – kaks iga rolli jaoks. Lapsed on pärit Tallinnast, Pärnust ja Tartust.

Välja valitud kaheksa lapsega püüab meeskond tekitada kokkumängiva ansambli.

“Nendega teeme veel ühe täiendava proovi juba pähe õpitud tekstikatkenditega, et näha lapse orgaanilisust teksti andmise käigus ja suhtlemises teiste lastega,” kirjeldas Vilbre edasist osatäitjate valimise käiku. Nädala lõpuks on kavas seriaalis mängivad neli last välja valida.

Kõigi seriaali kandideerinute hulgas oli ka mitu last Läänemaalt.

“Väikelinna detektiivides” keerleb lugu Haapsalus juhtuvate salapäraste ja kriminaalsete sündmuste ümber, teine liin viib vaatajad keskaegsesse linnusesse, kus mungad püüavad valmistada sõnnikust kulda ja luua tehisinimest.

Juhtumeid lahendavad “Väikelinna detektiivides” kaks poissi ja kaks tüdrukut.

Sari põhineb Mihkel Ulmani kirjutatud lool “Väikelinna detektiivid”, mis võitis ETV2 välja kuulutatud lasteseriaali ideekonkursi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
gr
10 aastat tagasi

“kahjuks on paljud lapsed kohalike näiteringi juhendajate poolt juba rikutud,”

Milline tänulikkus Vilbre poolt “kohalikke lapsi rikkuvatele juhendajatele” !!!

Et otsime lapsstatiste ja keerame edasise juhendajate tegevuse väikelinnas ka psse, sest meie oleme Tallinnast ja maksame…