0

Fotograafid jahivad Läänemaal kährikut ja hunti

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Reede pärastlõunal kogunevad Läänemaale fotograafid üle Eesti, et püüda pildile parimad palad siinsest loodusest.

Fotograafide baaslaagriks on Silma õpikoda, kust tehakse jäägrite ja kohalike olude tundjate juhtimisel väljasõite Martna, Linnamäe ja Palivere jahipiirkonda ning Silma looduskaitseala lõunaossa. Fotovõistluse “Vereta jaht” korraldaja, Eesti loodusmuuseumi zooloogiaosakonna juhataja Tiit Hunt ütles, et fotograafide saak peaks kajastama Läänemaa iseloomu ja liike “nii vee peal kui ka vee all, pimedas ja valges”.

16. korda peetava vereta jahi vapiloom on kährik. “Ja muidugi aasta looma (hunti – R.T.) ka jahime, kui ette satub,” sõnas Hunt. “Teil on seal muidugi šaakal ka,” lisas korraldaja.

Varasemail aastail on jahiloomadeks olnud sokk, metssiga, kobras, metskits, põder, karu, ilves, teder, metsis, mäger, saarmas, metsnugis, metskurvits ja ronk.

Kolme päeva jooksul pildistatud fotodest valib iga osaleja välja kümme paremat, žürii valib omakorda välja poolsada huvitavamat, millega saab tutvuda oktoobris avataval näitusel Eesti loodusmuuseumis. Siis kuulutatakse välja ka võidutööd.

Tiit Hundi prognoosi kohaselt võtab jahist Läänemaal osa umbes 30 fotograafi. “See on lagi, suurem seltskond hakkab juba Looduse Omnibussiks minema,” sõnas Hunt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz