Puugivaktsiini hind tõusis 50%

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kui möödunud aastal maksis puukentsefaliidi vastu vaktsineerimine mööda Eestit sõitvas vaktsiinibussis 18 eurot, siis tänavu küsitakse süsti eest 29 eurot. Apteekides on täiskasvanute puukentsefaliidi vaktsiini väljamüügi hind 28.40.

Vaktsiinibussi turundusjuhi Marilin Luhaääre sõnul on kõrgema hinna põhjuseks vaktsiini Ticovac hinnatõus. Vaktsiini tootja toob hinnatõusu põhjuseks tootmisprotsessi investeeringud, vahendas Luhaäär.

“Kui muidu on saadaval kahe erineva firma vaktsiinid, siis Encepuri puugivaktsiinil on tarneraskused terves maailmas ning praegu on igal pool turul ainult üks pakkuja, mistõttu saab ta ise oma hinda kujundada,” selgitas Luhaäär.

“Neile, kes sellel aastal on alustanud vaktsiinibussis puukentsefaliidi vastu kaitsepookimist, saavad nüüd teise vaktsiinisüsti soodushinnaga 25 eurot,” lisas Luhaäär. Ka teeb vaktsiinibuss peresoodustuse (kahe täiskasvanu ja vähemalt ühe lapse puhul) – siis maksab vaktsineerimine 23 eurot pereliikme kohta.

Vaktsiinibuss on sel hooajal teist korda Läänemaal, peatudes laupäeval kell 11–15 Haapsalu kaubamaja juures.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
armapuugid
10 aastat tagasi

meile vaktsiin ei mõju

Kont
10 aastat tagasi

määrige pähe oma vaktsiin.