Laupäeval on vaktsiinibuss Haapsalus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Homme, 16. märtsil peatub vaktsineerimisteenust pakkuv buss Haapsalu kaubamaja ees.

Möödunud aasta kevadel tegevust alustanud Terviseagentuuri mobiilses vaktsineerimiskeskuses vaktsineerivad inimesed end peamiselt puukentsefaliidi vastu.

Terviseagentuuri juht, perearst Madis Tiik tuletab looduses liikujaile meelde, et praegu vaktsineerimisega alustades jõuab organism kaitsemehhanismid välja arendada enne puugihooaja algust.

Täielik vaktsineerimine koosneb kolmest süstist. Kaks esimest tehakse 1–3kuulise vaheajaga, kolmas kuni aasta hiljem.

Puukide aktiivne periood kestab varakevadest sügiseni — seni, kuni ööpäeva keskmine temperatuur ületab 5 kuni 7 plusskraadi.

Möödunud aastal langes haigestumine puukentsefaliiti terves Eestis. Põhjuseks on pakutud nii jahedat ja märga suve, mis vähendab puukide aktiivsust, aga ka inimeste teadlikkuse tõusu, sh vaktsineerimist.

Lisaks puukentsefaliidile saab vaktsiinibussis soodushinnaga kaitsesüste teha ka A- ja B-hepatiidi ning emakaelavähi vastu. Ka on vaktsiinide nimistusse lisandunud riiklikku immuniseerimiskavva kuuluv difteeria-teetanuse vaktsiin.

Vaktsiinibuss on kaubamaja ees Konsumi peasissepääsu juures laupäeval kell 12–17.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments