Vaktsiinibuss lõpetab Haapsalus hooaja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Terviseagentuuri vaktsiinibuss peatub laupäeval, 26. oktoobril kell 11–17 Haapsalu kaubamaja ees, võimaldades täiskasvanutele ja lastele puukentsefaliidi vastu vaktsineerimist soodushinnaga 20 eurot.

Sel hooajal on see viimane planeeritud peatus, teatas terviseagentuur.

Immuunsus puukentsefaliidi vastu saavutatakse pärast teist vaktsiinisüsti, mille kiirskeemi korral võib teha juba kahe nädala möödudes või kuni kolm kuud hiljem. Kolmas vaktsiinisüst, mis immuunsust pikendab, tuleks sel juhul teha 9–12 kuu pärast ning edasi peaks end vaktsineerima kolme- kuni viieaastaste vaheaegadega.

Terviseameti andmetel registreeriti septembrikuus Läänemaal 1 puukentsefaliidi juhtum. Juunist kuni oktoobrini on Eestis puukentsefaliiti haigestunud 82 inimest, borrelioosi juhtumeid on registreeritud 803.

Aktivne puugiperiood Eestis kestab enamasti ajani, kui ööpäeva keskmine temperatuur ületab +7 kraadi.

Peale puukentsefaliidi vaktsiini on vaktsiinibussis soodushinnaga vaktsiinid veel gripi, A-hepatiidi (kollatõve) ning HPV ehk emakaelavähi vastu.

Lisainfot saab siit või tel 525 9044.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments