Madala veetaseme tõttu ööbisid Hiiumaa lapsed parvlaeval

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Madal mereveetase ja paks jää häirivad laevaliiklust Hiiumaa liinil, teisipäeval ööbisid sellepärast parvlaeva Regula pardal 67 Hiiumaalt pärit Tiina Tantsustuudio last koos saatjatega, kirjutab Hiiu Leht.

Üks lapsevanem rääkis, et buss jõudis Pärnust Rohukülla kella viie paiku, parvlaev Harilaid saabus liinilt kella poole kümne paiku ja sel päeval enam tagasiteed ei alustanud. Nii paigutati festivalilt Koolitants naasnud sadamas seisvale Regulale, kus nad said öö veeta.

Teisipäeval, mil nii Regula kui Muhumaa kai äärde jäid, alustas Hiiumaa liini teenindamist madalama süvisega parvlaev Harilaid.

Kolmapäeva pealelõunast on merevee tase olnud vahemikus 60–70 sentimeetrit allpool nulltaset. Ülimadala merevee tõttu jäid neljapäeval ja jäävad täna ära kell 20.30 Rohukülast ja kell 22.30 Heltermaalt väljuvad reisid.

Teisipäeva hilisõhtul saavutas veetaseme langus maksimumi –87 sentimeetrit. Madalaim näit pärineb 28. jaanuarist 2010, mil veetase langes –90 sentimeetrini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments