Neli Viljandimaa valda esitasid ühinemisdokumendid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Viljandimaal asuvad Paistu, Pärsti, Saarepeedi ja Viiratsi valdade ning volikogude esimehed andsid neljapäeval Viljandi maavanemale Lembit Kruusele üle ühinemisdokumendid, vahendas ERRi uudisteportaal.

Sellega kinnitati, et kõik neli volikogu on nõustunud ühinemislepinguga ja taotlevad valitsuselt haldusterritoriaalse korralduse muutmist. Uue Viljandi linna ümbritseva rõngasvalla nimeks saab Viljandi vald.

Nelja omavalitsuse reaalne ühinemine leiab aset koos oktoobris toimuvate kohaliku omavalitsuse volikogu valimistega. Valimised toimuvad ühes ringkonnas, uues volikogus hakkab olema 23 liiget. Volikogu määrab vallavanema ja kinnitab uue organisatsiooni struktuuri.

Ühinemise tulemusena tekib vald, mille territoorium on kokku 647 ruutkilomeetrit, vallas elab pisut vähem kui 10 000 elanikku.

Ettevalmistused nelja valla võimalikuks ühinemiseks algasid 2010. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments