Valitsus kinnitas Haapsalu ja Ridala ühinemise linnaks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Mihhail Korb Haapsalus 099

Riigihalduse minister Mihhail Korb tõi uue omavalitsuse sildi Haapsallu juba nädala alguses. Foto Urmas Lauri

Valitsus otsustas tänasel istungil ühendvaldade Haapsalu linn, Tartu vald ja Põltsamaa vald kinnitamise, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Haldusterritoriaalset korraldust muudeti Lääne maakonnas, mille käigus moodustub Haapsalu linna ja Ridala valla ühinemisel uus haldusüksus nimega Haapsalu linn. Haapsalus asuvad nii linnavolikogu kui -valitsus ning teenuskeskuseid erinevatesse paikkondadesse ei moodustata.

Ühinevate haldusüksuste rahvaarv 2016. aasta seisuga on rahvastikuregistri andmetel 13 617. Haapsalu linna moodustumisel on riigieelarvest eraldatava ühinemistoetuse summaks ligikaudu 1 635 000 eurot.

Haldusterritoriaalset korraldust muudeti Tartu maakonnas, mille käigus moodustub kolme omavalitsusüksuse ühinemisel 8159 elanikuga Tartu vald. Tartu vallaga ühinevad Laeva vald ja Piirissaare vald. Vallavolikogu ja -valitsuse asukohaks on Kõrveküla alevik. Teenuskeskused säilitatakse Kõrvekülas, Laeval, Piirissaares ja Tartu linnas.

Tartu valla moodustumisel on riigieelarvest eraldatava ühinemistoetuse summaks ligikaudu 1 329 600 eurot.

Haldusterritoriaalset korraldust muudeti Jõgeva maakonnas, mille käigus moodustub nelja omavalitsusüksuse ühinemisel 10 611 elanikuga Põltsamaa vald. Omavahel ühinevad Põltsamaa linn ja vald ning Pajusi ja Puurmani vallad. Vallavolikogu ja -valitsuse asukohaks on Põltsamaa linn. Piirkondlikud teenuskeskused asuvad Kalanas ja Puurmanis.

Põltsamaa valla moodustumisel on riigieelarvest eraldatava ühinemistoetuse summaks ligikaudu 2 072 400 eurot.

Haldusterritoriaalse korralduse muudatused jõustuvad pärast kohaliku omavalitsuse volikogu valimisi oktoobris 2017.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Unesnôiduja
6 aastat tagasi

Mônedel on ikka tahtmist vinguda… Kaua te niiviisi jätkate?

Mina näen,
6 aastat tagasi
Reply to  Unesnôiduja

et esivinguja siin lehel on keegi unesnõiduja… Mitte ei saa tema rahu. Vingub ja vigiseb. Puhka jalga, ära tüütab juba.

kaaskodanik
6 aastat tagasi

Oleks aeg HAAPSALU pealinnaks kuulutada või mis???Kahju et valitsuses istuvad ka sellised tüübid,kes ei tee vahet vallal ja linnal.

Imelik
6 aastat tagasi

Haapsalu linn on siis pindalalt suurim linn Eestis?