4

Haapsalu aukodanik Heino Noor: Poska puiestee tuleks taastada

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Heino Noor erakogu

Haapsalu aukodanik Heino Noor (pildil) leidis, et Jaan Poska puiestee tuleks Haapsalus taastada. „Minu ettepanek on anda Haapsalu promenaadile taas Jaan Poska puiestee nimi,” ütles ta.

„Mäletan isiklikult ja hästi aega, kui promenaad kandis Poska puiestee nime. See kõik kuulus tollasesse ajastu vaimu, kus võeti endale eesti perekonna- ja eesnimesid ja anti ka tänavatele eestlaste või eesti nimesid,” ütles 1924. aastal Haapsalus sündinud eesti arstiteadlane.

„Praegu käib kõva arutelu, kas tuleks püstitada teine ausammas Konstantin Pätsile. Kogu suure lugupidamise juures tema kui riigimehe vastu, tema kätel on vabadussõdalaste veri. Jaan Poska on väljaspool kemplusi ja väärib puiesteed,” sõnas Heino Noor.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
oleks
oleks

vast ülim aeg lõpetada igasugune ümbernimetamine. Nostalgia nostalgiaks aga nagunii jääb Promenaad promenaadiks. Poska käik on ju olemas. Jumet oleks kui paneks nimeks selle mehe või naise nime, kes pani alguse promenaadile, või kuidas?

taarakoll
taarakoll

Posti tänava vöiks muuta Võidu tänavaks tagasi seoses Haapsalu linna vöiduga Ridala valla ühinemisega kus linn vöitis ja ühendvalla nimeks sai Haapsalu Linn.

jj
jj

Vapsid olid mässajad ja kurjategijad, Poska aga suur riigimees nagu Pätski. Kindlasti ei tohiks ühelegi tänavale vabadussõjalaste nime panna, aga Poska nimi sobib Promenaadile küll.

aeg edasi
aeg edasi

Promenaad, lihtsalt Promenaad on parim. Ka Poska käik on sobiv ja hea, aitab nimedest.

wpDiscuz