Haapsalu aukodanik Heino Noor: Poska puiestee tuleks taastada

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Heino Noor erakogu

Haapsalu aukodanik Heino Noor (pildil) leidis, et Jaan Poska puiestee tuleks Haapsalus taastada. „Minu ettepanek on anda Haapsalu promenaadile taas Jaan Poska puiestee nimi,” ütles ta.

„Mäletan isiklikult ja hästi aega, kui promenaad kandis Poska puiestee nime. See kõik kuulus tollasesse ajastu vaimu, kus võeti endale eesti perekonna- ja eesnimesid ja anti ka tänavatele eestlaste või eesti nimesid,” ütles 1924. aastal Haapsalus sündinud eesti arstiteadlane.

„Praegu käib kõva arutelu, kas tuleks püstitada teine ausammas Konstantin Pätsile. Kogu suure lugupidamise juures tema kui riigimehe vastu, tema kätel on vabadussõdalaste veri. Jaan Poska on väljaspool kemplusi ja väärib puiesteed,” sõnas Heino Noor.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
oleks
7 aastat tagasi

vast ülim aeg lõpetada igasugune ümbernimetamine. Nostalgia nostalgiaks aga nagunii jääb Promenaad promenaadiks. Poska käik on ju olemas. Jumet oleks kui paneks nimeks selle mehe või naise nime, kes pani alguse promenaadile, või kuidas?

taarakoll
7 aastat tagasi

Posti tänava vöiks muuta Võidu tänavaks tagasi seoses Haapsalu linna vöiduga Ridala valla ühinemisega kus linn vöitis ja ühendvalla nimeks sai Haapsalu Linn.

jj
7 aastat tagasi

Vapsid olid mässajad ja kurjategijad, Poska aga suur riigimees nagu Pätski. Kindlasti ei tohiks ühelegi tänavale vabadussõjalaste nime panna, aga Poska nimi sobib Promenaadile küll.

aeg edasi
7 aastat tagasi

Promenaad, lihtsalt Promenaad on parim. Ka Poska käik on sobiv ja hea, aitab nimedest.