1

Nädalavahetusel tuleb Haapsalus Vene laat

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Vene laat

Vene laat. Arhiiv

Haapsalus traditsiooniks saanud Vene laada juhatavad Haapsalu kultuurikeskuses kontserdiga homme õhtul sisse eesti-ukraina laulja ning ansambli Svjata Vatra eestvedaja Ruslan Trochynskyi ja pianist Jorma Toots. Esitavad nad Ukraina, Vene ja Eesti romansse.

Vene laat läheb lahti laupäeva keskpäeval Karja tänaval ja kestab paar-kolm tundi. Haapsalu kultuurikeskuse juht Gülnar Murumägi ütles eile, et kirja on pannud end 21 kauplejat, kuid võib tulla lisa. Pakutakse suitsuliha ja vorsti, kala ja kalamarja, pelmeene ja pirukaid, pliine ja vareenikuid, mett ja siirupit, hõõgveini, piparkooke jm. Saab soetada vildid või karvamütsi, õlasalli või kaltsuvaiba ja valada tina.

„Tšeburekid valmivad otse laadaliste silme all,” ütles Murumägi.

Laadal astuvad üles slaavi folklooriansambel Bõliina oma kireva rahvusliku kavaga, ansambel Barõnja, tantsustuudio Lootos jt.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Agu
Agu

juhatatakse sisse Ukraina “sõjapõgenike” invasioon

wpDiscuz