Laulustuudio “Gaudeo Musicum” solistid annavad esimese kontserdi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

"Gaudeo Musicumi" noortele lauljatele on stuudio kujunenud mõnusaks kooskäimise kohaks. Foto: erakogu
"Gaudeo Musicumi" noortele lauljatele on stuudio kujunenud mõnusaks kooskäimise kohaks. Foto: erakogu

Reedel kell 19 annavad oma Haapsalu kultuurikeskuses oma esimese kontserdi sügisel loodud laulustuudio “Gaudeo Musicum” noored solistid.

Laulustuudio ellukutsuja ja ainus õpetaja Ulrika Grauberg ütles, et 46 sügisel alustanud lapsest ja noorest astuvad reedel publiku ette pooled. Paljud neist esimest korda.

Stuudio eesmärk ei ole Graubergi sõnul solistide kasvatamine. “Oluline on inimese üldine muusikaline areng,” sõnas ta. “Kelles ei ole solisti, saab noodilugemise oskuse ja muusikaarmastuse.”

“Gaudeo Musicumi” noored õpivad ka laulmist toetavat tantsulist liikumist. “Laulja võiks saavutada kehalise vabaduse, et end laval hästi tunda,” ütles Grauberg.

Rütmilise poole tähtsustamine muusikas hakkab Graubergi sõnul õnneks mööda saama. “Lapsed ise otsivad sisu, sageli valivadki laulu ilusa teksti pärast,” ütles õpetaja. “See on hästi äge.”

“Gaudeo Musicumi” noori soliste saadab kontserdil sõprade ansambel koosseisus Teele Takjas (viiul), Jüri Takjas (saksofon), Indrek Pajus (kitarr), Margus Tokko (kontrabass, basskitarr), Kristjan Lepik (löökpillid) ja Ulrika Grauberg (klaver).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments