Viljandi maavanem läänlastele: Ühinemise eelduseks on juhtide kindel tahe

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eile, 12. veebruaril Martnas peetud omavalitsuste ühinemise teemalisel seminaril jagasid läänlastele kogemusi Viljandimaa omavalitsuste edukatest ühinemisest Viljandi maavanem Lembit Kruuse ja maavalitsuse arendusosakonna juht, Viljandimaa nn liituva rõngasvalla ühinemiskomisjoni juht Kaupo Kase.

Viljandi maavanem ütles, et eeldused kiireks ja positiivseks lahenduseks Läänemaal on praegu pärsitud, kuna hea tahe omavalitsuste ühinemiseks on mattunud vastasseisu õhutavasse meediakärasse. “Hea ja kaasava ühinemise eelduseks on juhtide kindel tahe ja selge, kõigile jõukohase tegevusplaani olemasolu ning üksteise austamine. Eks siis selgub, millal loomisega valmis jõutakse,” ütles Kruuse.

“Kui on tugevad keskused, siis on ka tugevad maakonnad,” kinnitas Kruuse läänlastele, et nad oma mõtetega õigel teel.

Kaupo Kase sõnul tuleb kogu aeg läbirääkimiste käigus meeles hoida seda, mis on ühinemise tegelik eesmärk.

“Kas lihtsalt liitumine ikka saab olla eesmärk või siiski piirkonna areng, kus elavatel inimestel on olemas kõik see, mis teeb meele rõõmsaks?” arutles Kase. “Inimese eluolu ei tohi piirid takistada, ühetaoline teenus peab olema tänapäeva liikuval kodanikul kõikjal kättesaadav,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juhuslik lugeja
11 aastat tagasi

Mulle meeldib see teadmine, et ajakirjandus on jälle takistama asunud tarkade vallavanemate tööd.

Kuldsed sõnad
11 aastat tagasi

…hr. maavanema poolt. Kui ikka härrad soovivad,siis võib kasvõi Egiptusega ühineda. Valijate arvamust pole ka siiani keegi küsinud….

Ahto
11 aastat tagasi

Mulkidega nõus. Liituma ei pea liitumise pärast,mingi mõte peab ikka ka asjal olema