Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti prefektuurides 79 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 3 röövimist, 1 avaliku korra raske rikkumine, 34 varavastast kuritegu, neist 25 vargust (2 eluruumidest, 5 sõidukitest), 2 sõidukivargust või omavolilist kasutamist.

Tabati 4 alkoholijoobes ja 2 narkojoobes sõidukijuhti, tuvastati 7 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu.

Registreeriti 260 väärtegu.

Piirilt saadeti tagasi 4 välismaalast, Eestist saadeti välja 1 isik.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
12. veebruaril kella 23.10 paiku tungiti Uuemõisas Ehitajate teel kallale 21-aastasele mehele.

Järvamaa

Vargus
Ajavahemikul 26. jaanuar kuni 11. veebruar tungiti Türi vallas Põikva külas talu hoonetesse ja varastati erinevaid esemeid. Kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Vargus
Ajavahemikul 11.–12. veebruar tungiti Pärnus Pardi tänaval majja ja varastati televiisor ning kohvimasin. Kahju on 1520 eurot.

Raplamaa

Vargus
Ajavahemikul 5.–12. veebruar tungiti Kohila vallas Loone külas abihoonesse ja varastati erinevaid esemeid.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine
8. veebruaril 2.45 paiku löödi Kuressaares Kauba tänaval 22-aastast meest.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Tapmiskatse
11. veebruaril kella 16.45 ajal sai politsei väljakutse Sõle tänava korterisse, kus oli terariistaga rünnatud 32-aastast meest. Politseipatrull toimetas kahtlustatavana jaoskonda 26-aastase naise. Esialgseil andmeil eelnes rünnakule alkoholi tarvitanud seltskonnas tüli, juhtunu täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetlus.

Röövimised
12. veebruaril kella 16.30 ajal teatati politseile, et Kivila tänaval rööviti ettevõttes töötajalt ja kliendilt sularaha ja kott erinevate esemetega.

13. veebruaril kella 2.20 ajal teatati politseile, et Kopli tänaval prooviti 30-aastaselt mehelt raha röövida. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 30-aastane mees.

Kehalised väärkohtlemised
12. veebruaril kella 10 paiku teatati politseile, et Kase tänava korteris tungiti kallale 36- ja 45-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 55-aastane mees.

13. veebruaril kella 4.20 ajal teatati politseile, et Süsta tänava korteris tungiti kallale 24-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 27-aastane mees.

Vargus
12. veebruaril avastati, et Pae tänaval seisnud autost on varastatud kitarr, kaks kilekotti erinevate asjadega, külmakott alkoholiga, dokumente ja muid esemed. Kahju kokku 1390 eurot.

Harjumaa

Vargus
12. veebruaril avastati, et Saku vallas Metsanurme küla talu kõrvalhoonest on varastatud erinevaid traktoriosi ja muid metallesemeid. Kahju kokku 1010 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vargus
4. veebruaril avastati, et Orava vallas Varsaoja laoplatsilt on varastatud 62 tihumeetrit kuusepalki. Kahju on 3472 eurot.

Tartumaa

Vargused
Ööl vastu 7. veebruari murti Luunja alevikus sisse viljahoidla tootmisruumidesse ja varastati mootorsaag Stihl MS 260, 20-liitrine kanister diislikütusega, alkoholi, erinevaid kaableid, elektriline lauakäi Woodstar, muruniiduk MTD, neli talverehvi, hulgaliselt metallist, vasest ja pronksist detaile ning diplomaadikohver koos dokumentidega. Kahju on 2624 eurot.

Ööl vastu 11. veebruari varastati Tartus Kaunase pst maja ette pargitud sõidukilt BMW küljepeegli klaas. Kahju on 385 eurot.

Muu sündmus
12. veebruaril kella 14.25 ajal käis Tartus Riia tänaval asuva laenukeskuse kontoris 1991. aastal sündinud mees. Tema lahkudes märgati, et kaasasolevas kilekotis on riiete all relvataoline ese. Mehele järgnenud kontori töötaja võttis tänaval tekkinud rüseluse käigus temalt ära raketipüstoli. Juhtumi üksikasjade väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust.

Viljandimaa

Vargus
11. veebruaril teatati sissemurdmisest töökotta Suure-Jaani vallas Reegoldi külas. Varastati akusid ja 90 liitrit bensiini.

Võrumaa

Kehalised väärkohtlemised
Politseile laekus teade, et 10. veebruaril kella 3 ajal lõi Vabaduse tänava klubis seni tuvastamata naine ühele mehele klaasiga vastu pead. Purunenud klaasi killud lendasid näkku läheduses olnud teisele naisele, tekitades viimasele lõikehaavu. Kiirabi toimetas ta haiglasse haavu õmblema. Meesterahvas vigastada ei saanud.

Politseile laekus teade, et 9. veebruaril lõi 1951. aastal sündinud mees Sõmerpalu vallas Linnamäe külas 1942. aastal sündinud tuttavat meest näkku ja tiris teda habemest, põhjustades kannatanule füüsilist valu.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus
12. veebruaril varastati Rakveres Posti tänaval eramajast sülearvuti ning kuld- ja hõbeehteid. Kahju on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Röövimine
7. veebruaril rööviti Kohtla-Järvel Ahtme maanteel 30-aastaselt naiselt 30 eurot.

Vargused
Ajavahemikul 11.–12. veebruar varastati Narvas Kreenholmi tänaval sõiduautost Mercedes Sprint GPS ja teisi esemeid. Kahju on 250 eurot.

12. veebruaril kella 5.03 ajal varastati Kohtla-Järvel Tuuslari tänaval kauplusest kassaaparaat sularahaga. Kahju on selgitamisel.

12. veebruaril kella 16.50 ajal varastati Jõhvis Sompa tänaval baarist iPhone. Kahju on 600 eurot.

12. veebruaril varastati Kohtla-Järvel Järveküla teel sõiduautost Opel Astra arvuti. Kahju on 650 eurot.

12. veebruaril kella 22.15 ajal varastati Kohtla-Järvel Järveküla teel ettevõtte ruumidest autovideoregistraatorid, GPS ja sularaha. Kahju on 454 eurot.

Omavoliline sissetung
12. veebruaril kella 4 ajal tungiti Kohtla-Järvel Keskalleel asuvasse eramajja. Kahju on selgitamisel.

Dokumendi, pitsati ja plangi võltsimine
12. veebruaril kella 17.55 ajal avastati Narva maanteepiiripunktis sõiduauto Mercedes-Benz Viano, mille tehasemärgis oli manipuleerimistunnustega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments