Haapsalus põles kuur

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna kella 13.30 paiku süttis Haapsalus Kalda tänaval hoovi sügavuses 2×2-meetrine puukuur.

Päästjad said tule kontrolli alla ja praegu käib järelkustutamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
En.
10 aastat tagasi

Võiks olla ka paar sõna kuuri süttimise põhjustest, kasvõi oletuslikest. Vaist ütleb mulle, et ükski kuur ei sütti ilma inimese abistava käeta – elektrist, katkisest korstnast või pliidile unustatud söögist. Põleva sigaretiga uinunud joodikust ehk veel kuidagi. Ent taolistel juhtudel põleb reeglina ka joodik sisse. Pealegi oli päevane aeg ja isegi kohalikud asotsiaalid ehk suht kained.
Et tegu sel sügisehakul juba teise ’isesüttiva’ puukuuriga, tekib kahtlus ringiluusivast püromaanist.

elanik koidu tänavast
10 aastat tagasi
Reply to  En.

Elanikuna koidu tänavast tean asjaolusid lähemalt: kuur süüdati aadressilt Kalda 35. Tulekolle on saanud tekkida vaid lahtisest tulest. Tulekolle on olnud laste mängunurgas või mängumajas, mis oli püstitatud Kalda tn 35 kinnistule vastu kuuri, mis asub aadressil Koidu 1 ja mis nüüd põles. Põlengu (süütamise) tekkekoht asun ca lapse silmade kõrgusel. Hävinud on kuuri kaldatänavapoolne sein ja katuses on auk samuti kalda tn pool – sinna aga koidu tänava poolt poleks võimalik olnud minna (kuuri uks oli kinni). Kuuris polnud elektrit ega küttekollet, polnud isesüttivaid aineid. (Küll aga tehti tuld iga päev Kinnistul kalda 35, ja kuur süttimiskohas mängis pidevalt… Loe rohkem »