0

Õpilased võistlevad unistuste koolisöökla kujutamises

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tervise Arengu Instituut korraldab kooliõpilastele loovtööde konkursi „Koolisöökla minu unistustes“, kus saab joonistuse või video abil edasi anda, milline peaks olema üks meeldiv ja hubane koolisöökla.

„Konkursi eesmärk ongi võimaldada noortele kaasa mõelda tervisliku koolilõuna teemadel,“ õtles Tervise Arengu Instituudi projektijuht Reelika Viitamees. „Nii väärtustavad nad ka enam koolikokkade igapäevast tööd ning samas saavad toitlustajad õpilaste tööde varal muuta koolitoitu mitmekesisemaks, uudsemaks ning sööklaid meeldivamaks paigaks.“

Konkursil võivad osaleda kõik kooliõpilased 1.-12. klassini. Algklasside õpilased saavad konkursil osaleda tasapinnalise töö ehk (arvuti)joonistuse, maali või kollaažiga, põhikooliõpilased kas tasapinnalise töö või videoga ning gümnaasiumiõpilased videoga. Tasapinnaline töö esitatakse individuaalselt, videod valmistatakse kas grupi või klassi ühisloominguna.

Töid võistlusele „Koolisöökla minu unistustes“ saab Tervise Arengu Instituuti saata kuni 19. oktoobrini. Žürii valib parimad tööd välja 12. novembriks. Iga vanuseklassi parima töö esitaja saab auhinnaks MP3-mängija, teise ja kolmanda koha võitjatele on auhinnaks raamatupoe kinkekaart. Parima video esitanud põhikooli või gümnaasiumi grupile on auhinnaks LCD-teler, mida tuleb sõbralikult jagada klassi või koolikaaslastega.

Loovtööde konkursiga samal ajal on käimas on ka 2012. aasta parima koolisöökla valimine. Kõik koolid, kes soovivad selles kaasa lüüa, saavad endast teada anda veel kuni 18. septembrini. Eesti parim koolisöökla selgub oktoobri lõpus.

Lisainfot nii loovtööde konkursi kui parima koolisöökla valimisest leiab veebilehele www.terviseinfo.ee rubriigist „Konkursid“.

Mullu said õpilased fantaseerida teemal “Kui ma oleksin koolikokk“ ja siis laekus kokku 528 tööd.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz