Homme on politsei luubi all turvavöö kasutamine

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Neljapäeval, 13. septembril on politsei suurendatud tähelepanu all turvavarustuse kasutamine; turvavöö kinnitamist kontrollitakse kogu Eestis.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänaku sõnul avastab politsei ööpäevas keskmiselt 50 juhti või sõitjat, kellel on turvavöö kinnitamata. „Küsitlusuuringute kohaselt on turvavöö kinnitamine suuremale osale liiklejatest tavapärane harjumus. Väärtegude statistika näitab siiski, et juhte ja reisijaid, kes enda elu ja tervise ohtu panevad, on murettekitavalt palju,“ ütles Tänak.

Tänaku sõnul põhjendatakse turvavarustuse mitte kasutamist enamasti unustamise või lühikese läbitud distantsiga. „Liiklusõnnetused võivad paraku juhtuda ka esimestel läbitud meetritel ja seda ka teise juhi eksimuse tõttu, mistõttu on ainuõige kinnitada turvavöö enne sõidu alustamist ning nõuda seda ka oma kaasreisijatelt,“ ütles komissar.

Maanteeameti maikuise uuringu kohaselt kinnitavad turvavöö reeglina või enamasti enda sõnul ligi 100% juhtidest ja esiistmel reisijatest. Tagaistmel kinnitavad turvavöö reeglina või enamasti 93% küsitletutest, mida on 7 protsendipunkti võrra enam kui eelmisel aastal. Turvavöö kinnitamise peamise põhjusena tõid 92% vastanutest välja suurema ohutuse.

Politsei on selle aasta esimese kaheksa kuuga nõuetekohase turvavarustuse mittekasutamise juhtumeid fikseerinud 14 432 korral. Neist 11 831 juhul on tegemist olnud juhi- või reisijapoolse rikkumisega. Liikluses samal perioodil hukkunud 66 inimese seast ei kasutanud turvavarustust 34 liiklejat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments