Noored jalgpallurid jätkavad peatselt Eesti meistrivõistlusi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti noorte meistrivõistlustest jalgpallis võtab tänavu Läänemaalt osa viis võistkonda. Kevadring on 2012. aasta meistrivõistlustel võistkondadel mängitud, poisid naudivad suvepuhkust, treenerid on analüüsid teinud ja ees ootamas peatselt algav sügisring.

Kõige nooremad, E1 (s 2002) vanusegrupi poisid on esindatud Läänemaa jalgpalliklubil. Treener Zan Vjazemski peab osalemist esivõistlustel oluliseks ja on poiste etteastega rahul. “Vaatamata kaotustele oleme me siiski iga mänguga arenenud. Pisikesed poisid, kasvame veel igas mõttes. Sügisringis loodame ka võidumaitset tunda,” ütles ta.

Need Läänemaa JK poisid on ka agarad turniiridel käijad ja just palju erinevaid mänge aitab arengule tublisti kaasa.

Läänemaa JK D2 vanusegrupi (s 2001) poisid saavutasid oma alagrupis kolme punktiga kuuenda koha. Treener Mart Pulst näeb neis perspektiivi ja tema filosoofia on positiivne. “Olen seadnud igaks mänguks kindlad plaanid ja teen alati nii, et kõik, kes on mängul kaasas, saaks vähemalt 15 minutit mänguaega. Praegu kaotusi-võite ei vaata, poisid peavad saama mängida,” ütles ta.

Kindlasti on positiivne ka see, et noori treenereid, nagu Mart Pulst, juurde tuleb. ega treeneri magus-hapu leib kerge ei ole, selleks on vaja noortele tuge ja abi. Kindlasti on Aavo Tomingas treener, kes oma kogemustega Haapsalu noortele treeneritele suureks abiks olla.

Tema enda kaks võistkonda Haapsalu FC Flora B2 (s 1997) ja C2 (s 1999) vanusegrupis mängisid ülirasketes gruppides, eriti C2 poisid. “Vanemad poisid jäid veidi hätta. Ei taha küll mainida, aga mõnes mängus aitas sellele kaasa ka kohtunik. Kuid siiski oleks pidanud mängima kindlamalt. Varsti sõidame Saksamaale Rendsburgi, sealt saame palju häid tugevaid mänge,” ütles ta.

Seevastu C2 poistega jäi ta rahule. “Uskumatu grupp meil lõunaläänlastega, sellised nimed nagu Levadia, Tallinna Kalev, Infonet, jube. Aga poisid tegid suurepärase kevadringi. Koht, viies, ei peegelda täpselt meie mängude kvaliteeti, napid kaotused nii Levadiale kui Infonetile näitasid, et oskame mängida,” ütles Tomingas.

Sama C2 vanusegrupi (s 1999) poistega mängis ka Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi. Saime ülitugevas grupis, ülitugevatele linnaklubidele hästi vastu. Tegime head mängud Levadiaga, Tallinna Kaleviga. Võitsime kodus Tabasalu JK võistkonda. Pitseri hooaja ettevalmistusse pani meie staadioni kehv olukord, enne kevadringi ei saanud teha ühtegi õuetrenni. Mul on enesekindlad ja tublid noored jalgpallurid, sügisringis proovime veel vurtsi juurde panna.

Jaanus Getreu,
Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi treener

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments