Läänlased ostsid jaaniks lõhet, tomatit ja lahjat alkoholi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuigi jaanilaupäev oli vihmane, tehti sisseoste ohtralt ja käive ületas ootused, ütles Rannarootsi Selveri juhataja kohusetäitja Eleri Tänav.

„Enim osteti õlut, lõhet ja tomatit,” ütles Tänav.

Populaarseim grilltoode oli Selveris mustikamarinaadis grill–liha, tavalisele grillvorstile eelistati lambasooles toorvorste. Kokku osteti Rannarootsi Selverist grill–liha ja vorstikesi pisut alla kahe tonni.

Lahjat alkoholi müüs Selver jaaninädalal üle 7000 liitri.

Haapsalu tarbijate ühistu kaubandusdirektori Piret Rüütli sõnul osteti Haapsalu ja Uuemõisa Konsumi lihalettidest umbes kaks tonni liha, seda on mullusest 12% rohkem.

„Selveriiulitelt eelistati tänavu tooreid grillvorste, kanalihatooteid ja grillribi. Huvi valmisgrillvorstide vastu oli väga tagasihoidlik,” ütles Rüütel.

Köögiviljadest jõudis Haapsalu tarbijate ühistu klientide jaanilauale 1,5 tonni tomatit. Kui mullu eelistati pikka kurki, siis tänavu lühikest, seda müüdi mullusest kuus korda rohkem.

Menukad olid ka roogitud lõhe ja lõhefilee, kokku müüdi lõhet 900 kg, seda on mullusest neli korda rohkem.

Arbuusi osteti Haapsalu ühistu poodidest kaks tonni.

Menukas oli lahja alkohol. Somersby siidrit üksi osteti Konsumitest 7000 pudelit, populaarseimat Saku Originaal Pint müüdi 6500 purki.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments