8

Politsei hakkab küttepuude pettust uurima

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu politseijaoskond algatas Lääne Elu artikli põhjal süüteomenetluse.

Teisipäevane Lääne Elu kirjutas küttepuude müüjast, kes võtab raha suurema koguse puude eest, kui tegelikult kätte tuuakse.

Haapsalu politseijuhi Margus Kaldma sõnul oleks parem, kui inimesed ise politseile ka avalduse teeksid. Kolmapäeva hommikuks polnud aga veel keegi politsei poole pöördunud.

Menetlus peaks selgitama, kui suur on inimestele tekitatud kahju. Selle põhjal selgub, kas lugu lahendatakse väärteo või kriminaalasjana, selgitas Kaldma.

Kolmapäeva lõunaks oli Lääne Elu Online’i kommentaariumi ja e–posti teel kirjutanud veel kolm petta saanud küttepuude ostjat.

Lääne Eluga võttis ühendust Kristjan Kesküla, kelle ettevõte Kriske OÜ müüb Läänemaal samuti küttepuid. Et nüüd peavad ostjad teda pettur–Kristjaniks, soovis ta selgitada, et Kriske OÜ–l ei ole Lääne Elus kirjutatud Kristjani ega tema pettustega pistmist.

Pettuses kahtlustatava müüja nimi on Kristjan B, tema müüs puid eraisikuna.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
tom sina
tom sina

see on juba õige jutt,et kui müüat petetakse siis ei minda pollerisse aga kui keegi küttepuude ostja tahab kaval olla ja loodab ise rikastuda küttepuude tooja pealt siis on see küll imelik .mina arvan,et ostjad müüsid ise need puud maha mida nad ise ostsid kuna jaanipäevaks ei tulnud endaga toime ja pead olid ka ostjatel haiged ja üleüldese kas need küttepuude ostijad olid ise ka kained.armsad ostjad ärge närige vaestel küttepuu tegijatel hinge vaid vaadake kust saaks seda viga parandada.nutta võib iga asjaga ja nagu ütles meile adolf,et pole inimest pole ka probleemi.

Asjaga kursis olev isik.
Asjaga kursis olev isik.

Lood nii ,et nurisetakse alati,kuna puu kuivab ja laotakse ka erinevalt nagu siin keegi ennem mainis.ja mööta ka ei osata.Aga siit siis selline küsimus,et kas me kui küttepuu tootjad peame nüüd hakkama klientide peale ise avaldusi tegema hakkama politseisse seoses sellega ,et meid on petetud,kuna tean ise omast käest ,et kliendile on viidud teinekord isegi üks ruum rohkem puid,aga millegipärast ei ole ta mulle helistanud,et vabandage te tõite mulle rohkem puid,et kuhu ma nüüd selle ühe ruumi raha võiksin teile tuua või kanda. Et mis nüüd siis selliste olukordadega ette võtta.??

tom sina
tom sina

ma arvan et juhan on üks ila tootja ja kes on elus kibestunud ning ta tahtis ise kunagi politseisse tööle minna aga kuna juhan on juhan siis teda politseisse ei võetud.kuule juhan hakka siis teda asja ise uurima omal algatusel ja ehk siis on sinust kriimsilm ka kasu millegist ning äkki saad aasta preemja millegiga pead sa ju silma paistam.ilusat tööd sulle ja meie eestlased soovime sulle ainult edu.ee

Juhan
Juhan

Juhin tähelepanu eelnevatele kommenteerijatele, et ostjad ei ole nii rumalad, vaid teie olete petised ja vargad.
Politsei peaks kindlaks tegema, kes on need nn. “targad” kommenteerijad: Meelis ja kun?!

kun
kun

minu arust on need inimesed ise valelikud ,kes tellivad puid ja siis hiljem hakkavad mingit inni läbi peanaha ajama,et neid on petetud.ise need tellijad on lollid kuna on ju vaja ruumi ja tihul vahet teha.armsad küttepuude tellijad minge ja harige ennast ja tuult pole mõtet taga ajada.

Meelis
Meelis
Veidi harivat lugemist küttepuu mõõtmise kohta: http://www.halud.ee/et/kuttepuude-koguse-mootmine Tegelikult võiks keegi normaalse artikli selle kohta kirjutada, et ei tekiks vaidlusi. Ega teistel ausatel müügimeestel elu lihtne pole nüüd kus kõik ära hirmutatud. Veel tasuks arvesse võtta et näiteks kui tellid märga halupuud 10 rm laotuna siis ära kuivades jääb sellest järgi ligikaudu 9rm. Teine aspekt on see, et ükski ettevõtja ei sobita puid riita nii täpselt ja korralikult kui seda võib teha näiteks üks pensionär. Enda vanaemagi ladus riida nii, et et näppugi vahele ei pista õhuvahedesse. Üldiselt tasub enda harida ja pikemalt alati uurida mis puu, kuidas laotud, kus hoitud… Loe rohkem »
stjuuard
stjuuard

Kuidas Sa mõõdad enne mahakallamist kui alumine osa on loobitud niisama ja pealt ning tagant on ilusti laotud?

kus
kus

siin pettus on, kui üks müüb milliliitreid ja teine ostab kilovatttunde.LE võiks RMK-ga väikese intervjuu teha ja rahvale selgitada, millise mõõtühikuga millist puitu ja kuidas mõõdetakse ja müüakse,

wpDiscuz