Piirsalu ja Rälby on Eesti 30 tegusama küla seas

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Risti valla Piirsalu küla ja Vormsi Rälby küla on valitud 30 Eesti tegusama küla seas osalema „Avatud külaväravate“ projektis, et tutvustada kõigile huvilistele oma tegemisi ja näidata maaelu võlu.

Projekti eestvedaja on Eesti külaliikumine Kodukant. „Eestis on juba aastaid valitud aasta küla. See on alati raske, sest tegusaid, erilisi ja säravaid külasid on palju. Nii tärkaski idee tutvustada avalikkusele ka teisi aasta küla nominente,“ ütles „Avatud külaväravate“ projektijuht Külli Vollmer.

Igast maakonnast tehti ettepanek kahele külale, Läänemaalt olid need Piirsalu ja Rälby.

„Osalevad külad on kõik äärmiselt omanäolised ja täis sädelevaid inimesi,“ ütles Vollmer.

„„Avatud külaväravate“ projekt võimaldab kõigil inimestel ise veenduda külakogukondade elujõulisuses ja mitmekesisuses ning tutvuda külade sädeinimestega. Usun, et see mõjutab paljude mõttemaailma ja paneb idanema soovi leida endale kodu maal,“ ütles projekti rahastanud Kodanikuühiskonna Sihtkapitali juhataja Agu Laius. 

Piirsalu küla tegemistega saab tutvuda 21. juulil, Rälby küla tegemistega 28. juulil.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments