2. juuni: Halb teostus

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Et Haapsalu ettevõtjad tahavad linnavalitsusega suhelda, näitas reedel ümarlauale tulnute suur hulk. Milliste ootustega nad kutsele vastasid, ei tea ja ega seda neilt keegi küsinudki.

Pärast kohtumist jäi mind kummitama mõte, miks linnavõim sellise kokkusaamise tegi. Kas ainult linnukese pärast? Ega ettevõtjad ole kuu pealt kukkunud, et ei tea, mis lood on linnal rahaga ja et elanike arv väheneb. Või et remonditud on kultuurimaja ja ehitatud universaalhall.

Nõutus süvenes veelgi, kui ümarlauaks nimetatud kohtumine lõppes, ilma et korraldajad oleksid üritanudki kuulajailt mõnd sõnavõttu või reaktsiooni välja meelitada. See poleks olnud lootusetu. Näiteks vanalinna ettevõtjad ise tahtsid sõna, et oma ettepanekud esitada.

Jaanus Karilaid lubas oma avakõnes, et esimesel korral saavadki rohkem sõna linnavalitsuse inimesed. Sügisel aga lubas Karilaid korraldada ettevõtjatega konverentsi ja seal pidid ettevõtjad juba rohkem kõnelda saama.

Head ideed on lihtne ära lörtsida. Ettevõtjatega kontakti hoidmine on kahtlemata hea mõte ja sealt võib sündida nii mõnigi väärt algatus. Peaasi, et konverents läheks nüüd täie ette, et linnavalitsus laseks kutsutuil rääkida ja oleks valmis ise kuulama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Toslem
11 aastat tagasi

Miks mulle tundub, et antud ettevõtmine oli linnavalitsuse poolt ettevalmistatud stiilis a la valimiseelne kohtumine Tamme tänava sõjaväepensionäridega. Eeltööd pole tehtud ja plaanemõtteid pole. Ainult hala. Annan linnavalitsusele ühe idee : Haapsalu linn (linnakodanikud )on seotud igatpidi Ridala vallaga. Selline ettevõtmine peaks olema koostöös naabriga. Kui üksi hakkama ei saa, siis võta naaber kampa. Haapsalu linn olla Ridala vallale teinud seitse ( või üheksa ) ühinemisettepanekut, aga pole olnud kuulda, et oleks tehtud tõsiseltvõetavaid ettepanekuid koostööks. Kuna komiteed ei moodustatud, siis on ehk asjal jumet, kuigi konverents teeb ettevaatlikuks.