Haapsalu Uksetehase juhataja: Plaan peabki alati suurem olema

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Ago Soomre. Foto: Arvo Tarmula

Ago Soomre

Haapsalu Uksetehase juhataja Ago Soomre sõnul kasvatas ettevõte mullu müügitulu 4% võrra. Foto: Helen Viispert.

Lääne Elu uuris suuremate Läänemaa ettevõtjate käest, mida nad loodavad aastast 2015, kuidas läks neil mullu ja mida arvavad nad Eesti üldisest majanduskliimast.

Ago Soomre, Haapsalu Uksetehase juhataja

Usun, et tuleb samasugune aasta nagu mullu. 2014. aasta ootused olid suuremad, aga siiski kasvasime ja maja oli kogu aeg tööd täis, mis on positiivne. Lootsime tiba paremat aastat, kui tuli, aga jäime rahule. Müügitulu kasvas 4% ja plaanis oli 10% kasv, aga plaan peabki alati suurem olema, muidu ei ole mõtet.

Eesti majandusolud on äraleierdatud teema, mida on minust hoopis targemad inimesed juba rääkinud. Oma mätta otsast rääkides on Soomes majandusseis üldiselt kehv ja Norras on see nii selle tõttu, et Norra kroon on kukkunud euro suhtes ligi 15%.

Meie oleme halvas seisus sellepärast, et osal meie klientidest on hinnad arvestatud Norra kroonides. Teeme need tõenäoliselt eurodesse, aga ega see palju muuda, sest see tähendab, et toode läheb norrakaile 15% kallimaks, mis tõenäoliselt pärsib müügi kasvu sinna. Need on halvad pooled, rääkimata sellest, mis ida pool toimub.

Arvan, et kokkuvõttes läheb meil hästi ja saame hakkama, sest oleme Euroopa ja maailma mastaabis suhteliselt väikesed ja kui vaja, suudame olla väga paindlikud ja kiiresti muutuda. See on meie eelis, aga probleeme on ümberringi kuhjaga.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
veel parem
8 aastat tagasi

mina aru ei saa kas ajakirjanik on rumal et ei osanud küsida või ongi soomrel nii pinnapealne arusaamine kogu olukorrast

Tont.
8 aastat tagasi

Ka minu majal on Uksetehase aknad juba 10 aastat. Ei kurda…