10

Urmas Sukles: Üldine majanduskliima on ärev

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Urmas Sukles 4

Urmas Sukles on üks Fra Mare spaa omanikke. Foto: Arvo Tarmula.

Lääne Elu uuris suuremate Läänemaa ettevõtjate käest, mida nad loodavad aastast 2015, kuidas läks neil mullu ja mida arvavad nad Eesti üldisest majanduskliimast.

Urmas Sukles, üks Fra Mare spaa omanikke

Arvan, et 2015 tuleb parem kui 2014. Põhjus on selles, et eelmisel aastal tegime päris suure remondi. Uuendatud on restoran, fuajee ja kõik toad. Fra Mare on nüüd nagu teise näoga.

Aasta lõpus tuli Vene turiste oodatust vähem. Nad küll broneerisid, aga päris palju oli viimasel hetkel äraütlemist. Vene turiste siin siiski oli, mis on hea märk. Ei oska öelda, kui palju remont mõjutas, kuid arvan, et Soome turistide arv oli sama mis 2013. aastal. Eks me põhiklient ole soomlane. Loodame, et see Soome tase säilib.

Kuna tõesti oleme uuenenud ja kliendid on olnud meeldivalt üllatatud, siis arvan, et vanad kliendid, kes on kunagi käinud, tulevad tagasi. Soomes ei ole majandus mitte just raskustes, aga ega seal ajad ka head ole. Eks see mõjuta pensionäride reisimist.

Üldine majanduskliima on ärev. 2014 käisin maailmas päris palju ringi. Maailm on ikkagi ärevil ja kui maailm on ärevil, siis on kaks võimalust: turist kas istub kodus või tuleb kodu lähedale, mis mõnes mõttes on meile hea. Äkki soomlane ja venelane ei julge kaugele minna ja tulevad pigem Eestisse.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
to ise 21.32
to ise 21.32

Tead ju ise väga hästi, kes andsid Suklesele volikogu hääled ja mismoodi siis ta linnapeaks sai. Räpane värk ju?

Ise valisite Suklese omale linnapeaks..
Ise valisite Suklese omale linnapeaks..

.. nüüd ei jõua ära kahetseda, et maksumaksja rahaga isiklikke ärisid aetakse ja sahkerdatakse.

mailis
mailis

Ei-noh, andke aga minna. Ehk võtate end kõik kokku ja selle virisemiseenergia panete mingi firma alustoeks ja siis ehitate, parandate, maksate töötajatele väärikat palka ja olete õnnelikud: edu teile.

juuli to maali
juuli to maali
On ikka arusaamised siin läänemaal. Kõik seisukohad mis resiimipartei omadest erinevad tembeldatakse kohe kommunismiks. Ametühingud võivad ju olla aga orjad ei saa ju aru mis loomsee on ja kuidas hiiri püüab. Peale selle on amateühingutele antud nõukogude aegne kuvand sellega ei saa ju ometi liituda. Nii on toimunud ametühingute tasalülitamine. Seda et kohalik partorgia kommarite valemi järgi toimetab seda ei pane keegi tähele. Streikida ka ei saa, orjale tehakse selgeks et orjapidaja võib muidu vihastada ja orja töölt lahti lasta. Sildiga linnavalitsuse ette ka minna ei saa kuna siis kutsutakse politsei. Toompeale sõitmine on aga orjadele kallis lõbu et sellest… Loe rohkem »
toodele
toodele

Ametühing ikka on? Streik?

to to Merle
to to Merle

ei, oleme orjad edasi…..

Kätlin
Kätlin

Merlel on õigus ju

to Merle
to Merle

Nõume kommunismi!

merlel on õigus
merlel on õigus

sest Läänemaa madalad palgad on fantastilised.Sukles maksab endale dividente sadu tuhandeid eurosid oma töötajate arvelt ja pole juttugi põhjamaisest ärimentaliteedist,et ka teistele pisut jagada.kõik ei suuda kohe üle piiri joosta ja neid saab orjatööl veel tükk aega kasutada,aga ükskord on lihtsalt jokk,siis lahkub ka Sukles Haapsalust,nagu ta sõbrad enne teda on teinud ja maha jääb tühi ja väljakurnatud pisike linnake pensonäridega.

merle
merle

Suklese arusaamine ärikliimast on see kuidas enda firma töölistele võimalikult vähe palka maksta ja selle arvelt see läänemaa siin vaesubki. Huvitav mitu perekonda pidi läänemaalt nende madalate palkade tõttu lahkuma. Võtke dividenditulu ja jaotage see framaare töötajate vahel ära vaadake mis saate… aga seda lääne elu teha ei viitsi. Kui see teha ka teiste asutuste kohta siis saaks koostada suisa edetabeli kes kõige kõvem varas on. Kõige ehtsama FEB fondi tankistiga on tegemist see on selge.

wpDiscuz