Piltuudis: Kolledži liiklusväljak tegi läbi uuenduskuuri

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu kolledži õuel olev liiklusväljak tegi läbi uuenduskuuri, saades uue ja erksama värvikuue.

Väljaku uuendamist rahastas maanteeameti Lääne regioon, Haapsalu kolledži käsitöötehnoloogia ja disaini eriala tudengid valmistasid jalgrattaraja elemendid — kaldteed, rajalauad, ääreklotsid jms. Maanteeameti Lääne regiooni spetsialist Solveig Edasi ütles, et elemente saavad koolid ja lasteaiad laenutada. „Neid elemente võib tellida ka koolidesse,” lisas Edasi.

Haapsalu kolledži õuel oleval liiklusrajal saavad koolid ja lasteaiad harjutada liiklus- ja jalgrattasõiduoskusi. Lasteaiakasvatajatele on maanteemate koostanud ka õppefilmid, kus antakse näpunäiteid ja ideid liiklusväljaku kasutamiseks.

Solveig Edasi ütles, et ka linnarahvas võiks liiklusväljakut aktiivsemalt kasutada, sest laste jalgrattasõidusoskused jätavad soovida. Seda oli tema sõnul näha mai alguses toimunud 6. klasside ennetusvõistlusel, kus paistis hästi välja, kes lastest on aktiivne rattasõitja ja kes mitte.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments