31. mai: Töökasvatus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sel suvel on Läänemaa noortel üle mitme aasta võimalik minna õpilasmalevasse. Kohe päris õpilasmalevasse, kus elataksegi kaks nädalat malevaelu – töö ja lõbu käsikäes.

Võib arvata, et tung malevasse on suur. Seda võib eeldada Haapsalu senise kogemuse põhjal: suvise töölaagri kohad täituvad vähem kui tunniga. Teismelised tahavad suvel tööd teha ja taskuraha teenida, kuid võimalused jäävad järjest ahtamaks ja alaealiste töötamist reguleerivad seadused muutuvad karmimaks. Nagu ütles õpilasmaleva juhataja Ülle Lass, venib nimekiri töödest, mida ei tohi lapsed teha, järjest pikemaks.

Aru võib saada ka ettevõtjaist, kellel läheb alaealise töölevõtt reeglite ja paberiasjanduse tõttu nii tüütuks, et nad ei viitsi sellega tegelda, kuigi noortele sobivat tööd isegi leiaks.

Sel viisil jätkates võibki jääda kurtma, et noortel puudub tööharjumus, sest kust see harjumus ikka tuleb, kui ei saa tööd teha.

Sellepärast tulebki kiita neid, kes õpilasmaleva projekti käima lükkavad. Loodetavasti ei jää see ühekordseks ürituseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments