Haapsalu malevasuvi jõuab lõpule

Õpilasmalev Koluveres. Arvo Tarmula
Õpilasmalev Koluveres. Arvo Tarmula

Selle nädalaga lõpetab Haapsalus viimane malevarühm.

Malevarühmi oli tänavu Haapsalus kaks – ühes osales 14 noort ja teises 15. „Me tegelikult arvasime, et on suurem huvi, aga saime rühmad täis. Sellist tungi, nagu oli Tallinna rühmades, kus poole tunniga said kõik kohad täis, ei olnud,“ ütles Haapsalu noorte huvikeskuse direktori kohusetäitja Kristi Erkmann.

Tema sõnul tuleb järgmine aasta rohkem soovijaid malevasse, sest terve esimene rühm lubas järgmine aasta uuesti tulla.

Malevas osalejatel kestab tööpäev neli tundi, pärast seda saavad lõunat ning õhtupoolikul on ühistegevused.

Malevlased tegid erinevaid heakorratöid – koristasid mõlemat kalmistut ja värvisid väravaid, rohisid promenaadil, korjasid Paralepa rannas võrkpalliplatsilt kive, pesid sotsiaalmajas seinu, Päikesejänku lasteaias pesid aknaid ja mängisid lastega, loetles rühmajuht Käthlyn Kalm töid, mida noored tegid.

„Kui kuumalaine tekkis, oli liiga ränk õues töötada, siis otsisime tubaseid töid,“ ütles Erkmann.

Pärast töö tegemist olid ühistegevused. „Esimesel päeval pakkusime meie tegevuse välja, ülejäänud päevadel on noored ise väljamõelnud,“ ütles Kalm.

Ühiselt käidi huvirongiga Peetrike sõitmas , mängiti Aliast või fotojahti. Mõlemad rühmad pidid läbima ka riigikaitselaagri, kus ööbisid kaks ööd telgis. Selle käigus käisid katakombides, sõitsid sõjaväe autoga, laskusid angaari otsast ja õppisid tuld tegema. „Eluks vajalik nädalavahetus,“ ütles Kalm.

Samuti valmistuvad malevanoored augustis Ruunaveres toimuvale malevate kokkutulekule. Selle tarvis tegid nad maleva lipu ja laulu ning näidendi.

Malevas osalesid 13-17aastased Haapsalu noored. Üks vahetus kestis kaks nädalat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
juss
5 aastat tagasi

Lühike suvi küll!

Sass1.
5 aastat tagasi
Reply to  juss

töö on tehtud, nüüd enne kooli veel naistesse ( 14+ ).

Rain
5 aastat tagasi

Tublid!