Läänemaad esindab Laulukarussellil Daniel Kiwan

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vanima vanuserühma võitjaks kuulutati Daniel Kiwan. Foto: Arvo Tarmula
Vanima vanuserühma võitjaks kuulutati Daniel Kiwan. Foto: Arvo Tarmula

Täna võtsid Haapsalu kultuurikeskuses võistlusel “Kullalind 2012” mõõtu Läänemaa kõige nooremad lauljad.

Lapsed võistlesid kolmes vanuserühmas: kolme- kuni nelja-aastased, viieaastased ja kuue- kuni seitsmeaastased.

Žürii koosseisus Harjumaa Omavalitsuste Liidu kultuurinõunik Ruth Jürisalu, EMTA magistrant Mart Jürisalu ja Haapsalu aselinnapea Andreas Rahuvarm kuulutas vanima vanuserühma võitjaks ja Läänemaa esindajaks Laulukarussellil Daniel Kiwani. Daniel käib Vikerkaare lasteaias ja teda juhendab Helle Lember.

Selles vanuserühmas andis žürii välja kolm kolmandat kohta – need pälvisid Ada Lovise Silmpärg (laulustuudio Do-Re-Mi, juhendaja Anne Pääsuke), Riin Jürise (lasteaed Tõruke, juhendaja Ellen Turnau) ja Ralf-Roger Sirel (lasteaed Päikesejänku, juhendaja Inge Sinimeri).

Teisi kohti anti välja kaks ja need said Jane-Anett Riibak (Do-Re-Mi) ja Robico Villers (Lihula lasteaed, Iren Sieberk).

Viieaastaste laste Kullalind on Mariliis Tute (Do-Re-Mi). Teise koha võitis Reneti Priimägi (Kullamaa lasteaed, Ülle Tammearu) ja kolmanda koha Sofia Aasmaa (Do-Re-Mi).

Noorimate lauljate Kullalinnuks kuulutati Kata Karlis. 2.–3. koha said Mari Kret Silmpärg ja Lisbeth Riive (kõik laulustuudiost Do-Re-Mi).

Žürii liige Ruth Jürisalu ütles, et teda üllatas kõige väiksemate võistlejate julgus ja vahvus. “Pisikesed olid hästi tublid,” kiitis ta.

Andreas Rahuvarm ütles, et teda rõõmustab meestelaulu ausse tõusmine. “Kõik olid tegijad. Poisid, pange hästi!” julgustas Rahuvarm noori lauljaid.

Daniel Kiwani puhul tõstsid žüriiliikmed esile puhast ja korrektset diktsiooni, samuti tugevust. “Temas on seda jõudu ja vastupidavust, mida on vaja Laulukarussellil võisteldes. Usun, et ta peab televoorule vastu,” ütles Ruth Jürisalu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments