Lihavõtte linnuvaatlus tõi haruldase leiu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sinisaba. Foto: Wikipedia
Sinisaba. Foto: Wikipedia

Eesti Ornitoloogiaühingu korraldatud igakevadisel lihavõtte linnuvaatlusel loendasid osavõtjad kõige arvukamalt hanesid, kõige ebatavalisemaks kohatud liigiks osutus sinisaba.

Aprilli esimesel nädalavahetusel kohatud lindude kohta kohta laekus ornitoloogiaühingule 112 vaatlusankeeti 230 inimeselt, kes loendasid kokku enam kui 300 000 sulelist 158 liigist.

Nagu eelmisel aastal, loendati ka tänavusel lihavõttevaatlusel kõige enam hanesid – suur-laukhanesid (86 750 isendit) ja rabahanesid (41 650). Veel mahtusid viie arvukama liigi hulka metsvint (28 700), sinikael-part (13 050) ja kuldnokk (12 700).

Korraldaja Tarvo Valkeri sõnul oli kõige põnevamaks leiuks seekord kahtlemata Pärnumaal kohatud sinisaba, keda kohati Eestis alles neljandat korda. Põneva leiu tõenduseks saadeti sinisabast ka foto.

“Lisaks sinisabale kohati mitmeid teisigi meil harva esinevaid linnuliike nagu näiteks punakael-lagle ja vaenukägu,” ütles Valker. Kõige sagedamini kohtasid linnusõbrad rasvatihast, metsvinti, hallvarest, rohevinti ja musträstast.

Eesti ornitoloogiaühing korraldab lihavõtte linnuvaatlust 1998. aastast. Vaatluse läbiviimist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments