Linnuvaatlejad on oodatud talilinnuloendusele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Siidisabad. Foto: Malle-Liisa Raigla
Siidisabad. Foto: Malle-Liisa Raigla

Eesti ornitoloogiaühing kutsub linnuvaatlejaid kaasa lööma novembrist kuni veebruarini toimuval maismaa talilinnuloendusel, et koguda andmeid meil talve veetvate lindude käekäigu kohta.

Talilinnuloendust tegema on oodatud linnuvaatlejad, kes tunnevad välimuse ja hääle järgi hästi ära siin talvituvaid linde. Ühing ootab osalejatelt valmisolekut teha loendusi mitmel hooajal järjest, et saada järjepidevaid andmeid, jälgimaks meie talilindude käekäiku pikema aja jooksul.

Loendusi tehakse talvel kolmel perioodil umbes 10 km pikkusel enda valitud rajal. Loendusperioodid on 15.–28. november, 25. detsember kuni 7. jaanuar ja 15.–28. veebruar. Igal loendusperioodil tuleb üles märkida kõik rajal nähtud-kuuldud linnud, sisestada andmed vaatlusankeeti ja saata ankeedid hiljemalt märtsis maismaa talilinnuloenduse koordinaatorile Jaanus Eltsile.

Talilinnuloendusi hakati korraldama 1900. aastal USAs, Eestis alustati talilinnuloendusega 1987. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments