Lääne Elu paberleht 19. aprillil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lastekodu peremajad on kohe-kohe valmis, vaja on ületada veel koera saba. Foto: Arvo Tarmula
Lastekodu peremajad on kohe-kohe valmis, vaja on ületada veel koera saba. Foto: Arvo Tarmula

* Politsei tuvastas Haapsalu kutsehariduskeskuses kahepäevasel reidil 12 õpilasel kanepi– või amfetamiinijoobe nähud, veelgi rohkem oli neid, kes ainega lihtsalt kokku olid puutunud. Politseinikud kutsus kontrollima kutsekooli juhtkond ise.

* Ridala kiriku võlvidepealsele viivalt ukselt avastati grafiti, mille enamik kirjeid on möödunud sajandi algusest. Teiste seast leiab sealt ka Hans Laipmanni ehk Ants Laikmaa nime.

* Räätsamatkad Marimetsa rappa on osutunud nii populaarseks, et kõik soovijad matkale ei saanudki.

* Kes tegeleb pisaratega? Lavastaja, ajakirjanik ja endine sportlane Aivo Paljasmaa kommenteerib ETV uue seriaali „Alpimaja” avaosa.

* Kuigi Haapsalu lastekodu peremajade lindi läbilõikamine oli plaanitud selleks neljapäevaks ja maist pidid lapsed majades sees elama, lükkub see ehitustöö venimise tõttu vähemalt kuu aega edasi.

* Selle aasta kolmel esimesel kuul on kallimaks läinud hakkpuit ja saepuru, odavnenud on paberi– ja küttepuit, püsinud okaspuupalgi hind, näitas erametsakeskuse tellimusel tehtud puiduturu–uuring.

* Haapsalu linnavalitsuse teatel ei korralda linn sel kevadel tasuta jäätmete äravedu, inimestel on ise võimalus viia jäätmed Pullapää jäätmejaama.

* Muusikute Aasa ja Pärt Ellerheina kodu piirdeaiale Haapsalus Lahe 28 paigaldatakse puidust mälestustahvel tekstiga „Muusikute Ellerheinade kodu”.

* Eile võtsid Haapsalu kultuurikeskuses võistlusel „Kullalind 2012” mõõtu Läänemaa kõige nooremad lauljad.

* Rahvatantsurühm West kutsus rahvatantsijad teist korda kokku, et tantsida võistu Haapsalu tantsujuhi Heljo Talmeti loodud tantse. Laupäeval kell 15 asub kultuurikeskuses võistlustulle tosin laste, neidude, naiste ja segarahvatantsurühma. Ligi pooled üles astuvad rühmad on Läänemaalt, kaugeimad tulijad Tartumaalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments