Pitsiliste laulude esimesel võistlusel osales 49 laululast

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kaarel Villem Vennola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10-aastaste võitja Kaarel Villem Vennola. Foto: Silver Raidla

Läinud laupäeval peeti Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis Läänemaa 5–12aastaste laste lauluvõistlust „Pitsilised laulud“.

Esimest korda peetud võistlusel osales üheksa juhendaja 49 laululast. Alguses lähenes lauluvõistlusel registreerunute arv kuuekümnele, kuid lõplik number sai selgeks laulupäeva hommikul, mil laulmisest pidid loobuma haigeks jäänud lapsed ja tüdrukutirtsud, kellest sai hirm esinemise ees võidu, ütles konkursi mõtte algataja ja korraldaja Mariliis Olenko.

Nooremad lapsed olid mikrofoniprooviks koos saateansambliga valmis juba kell pool üheksa hommikul, kuigi 5-8aastaste kontsert algas alles kell 11.

Olenko kiitis muusikute koostööd lastega. Muusikud on igapäevaselt seotud Georg Otsa nimelise muusikakooliga ja nende pühendumus oli imetlusväärne.

Haapsalu lasteaiast Vikerkaar laulma tulnud 7aastasel Annil soovitas bänd pärast proovi kohe plaati välja andma minna, kuigi ema sõnul hoidis tüdruk mikrofoni käes esimest korda.

Pärast esimese osa lõppu hakkasid hääli lahti laulma 9-12aastased solistid, nende kontsert algas kell pool neli.

„Tore oli näha, et laval oli palju julgeid ja musikaalseid poisse nii nooremates kui ka vanemates vanuserühmades,“ sõnas Olenko. „Nii võis teiste seas laulmas kuulda tulevast laevakaptenit, tõelist korstnapühkijat ja päris ehtsat väikest lõukoera.“

Üritust juhtis ja aitas meeleolukamaks muuta Pipilota Viktuaalia Rullkardiine Piparmünta Eefraimitütar Pikksukk isiklikult.

Pikk päev lõppes kell pool kuus õhtul, kui oma tänukirjad ja auhinnad olid kätte saanud ning fotonurgas pildistamas käinud ka kõige vanemad lauljad.

Lauluvõistlusel osales lapsi Do-Re-Mi laulustuudiost, Haapsalu lasteaedadest Vikerkaar, Pääsupesa ja Tõruke; Taebla lasteaiast, Kullamaa keskkoolist, Ridala põhikoolist ning Haapsalu linna algkoolist; Kadri Kelneri poistekoorist, Noarootsi koolist ja lasteaiast.

Züriisse olid palutud Viive Ernesaks, Maarja Sukles, Ly Lumiste ja Arno Suislep. „Laste tase oli üsna ühtlane,“ ütles Ly Lumiste, kunagise tütarlastebändi Nightlight duo ja Mr. Happyman liige, muusikaõpetaja ja huvikooli Pääsupoeg tegevjuht. „Bändiga koos laulmine andis lastele uue ja teistmoodi kogemuse.“

Välja selgitati küll oma vanusegrupi võitjad, aga eesmärk oli, et kõik osalenud lapsed saaksid ära märgitud, esile toodud ja auhinnatud, toonitas Mariliis Olenko.

Iga vanuserühma võitja sai auhinnaks elektrilise hambaharja, noodivõtmekujulise graveeritud meene, kommipaki ja tänukirja.

Eripreemiaid jagati musikaalsuse, artistlikkuse, julguse, lõbusa laulu, muinasjutulise esituse; põneva laulu, ausa, särava või siira esituse; toreda laulu, päikselise või südamliku laulu esituse eest. See tähendab, et kõik ülejäänud osavõtjad peale võitjate said tänukirja, kommipaki ja eriauhinna, milleks oli kas kaelakee, Iloni Imedemaa või Haapsalu batuudikeskuse kinkekaart, DVDplaat, dušigeel või Lotte pall, selgitas Olenko.

Haapsalu salli mustritest inspireeritud võistluse otsustas sel kevadel korraldada lapsehoolduspuhkusel viibiv Haapsalu hambaarst Mariliis Olenko, kelle pere kolmest lapsest kaks käivad Do-Re-Mi laulustuudios.

„Et Läänemaa on täis tublisid laululapsi, otsustasin korraldada midagi, mis neid lapsi märkama paneks,“ selgitas Olenko.

Järgmine lauluvõistlus tuleb märtsis 2016, lubas Mariliis Olenko.

„Pitsiliste laulude” konkursi võitjad

• Emily Kängsepp, 5a

• Betti Kaljuvere, 6a

• Laurel Vali, 7a

• Kätriin Kurst, 8a

• Jane Anett Riibak, 9a

• Kaarel Villem Vennola, 10a

• Juss Teesalu, 11a

• Cärolyn Soidla, 12a

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mariliis
8 aastat tagasi

Kindlasti jätkub ka “Kullalind”, sest see on traditsioon, mis kestnud üle neljakümne aasta. 🙂
“Pitsilised laulud” on lihtsalt midagi veel, millega märgata nii Haapsalu linna kui terve Lääne maakonna laululapsi.

Misasiseeveelon
8 aastat tagasi

Kas Kullalindu enam nüüd pole?