Direktor tõi vihikud metsa alt kooli tagasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Märtsikuus leitud prügi Pullapää metsa all. ARVO TARMULA

Keskkonnainspektsioon tegi kindlaks, et Risti kool ei ole süüdi vihikute metsa sattumises.

Risti kooli laste vihikud leidis märtsis Pullapää metsast seal uidanud mees. Mees teatas leiust Lääne Elule. Saanud juhtunust teada, pöördus Risti kooli direktor Argo Roos vihikute asjus politseisse, kes omakorda andis juhtumi menetleda keskkonnainspektsioonile.

Keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni Läänemaa büroo vaneminspektor Evelyn Tõnurist ütles, et menetlus käib, kuid on selge, et Risti kool juhtunus süüdi ei ole.

Tõnurist ütles, et koolis käis suvel remont ja vihikud sattusid ehitusprahi hulka.

„Ehitaja pani ehitusjäätmed suurtesse kilekottidesse. Samal ajal koristati klassiruume uueks õppeaastaks, kottidesse pakiti ka õppeaasta lõpus kokku kogutud vihikud. Ehitaja koristas objektilt kõik jäätmed, sh ka vihikud, kuigi need oli plaanitud panna kooli prügikonteinerisse,” ütles Tõnurist.

Tõnuristi sõnul viis ehitaja prahi selleks ettenähtud paika Haapsalu külje all Kiltsi külas, kus on ehitajal selleks oma territoorium ja spetsiaalne konteiner. Ala on piiratud aiaga ja lukustatud.

„Oleme kindlaks teinud, et ka ehitaja käitus õigesti,” ütles Tõnurist.

Kuidas sattusid vihikud Pullapää metsa alla, pole esialgu teada. Tõnuristi sõnul on võimalik, et „isehakanud prügisorteerijad” viisid kotid territooriumilt välja, et rahus sorteerida, ja jätsid metsa alla maha selle, mis neile huvi ei pakkunud.

„Metsa pool aed puudub. Jalgsi on sealt võimalik territooriumile siseneda,” märkis Tõnurist.

Risti koolis vahetati ka elektrijuhtmeid. Vanad juhtmed pakiti samuti kottidesse ja viidi konteinerisse. Elektrijuhtmed sisaldavad vaske, mis Tõnuristi sõnul võiski sorteerijaid ahvatleda, nii et kotid läksid rändama.

„Tõenäoliselt sattusid samades kottides olema ka vihikud,” ütles Tõnurist.

Vihikud koristas Risti kooli direktor metsa alt ära ja viis kooli tagasi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
prügi
8 aastat tagasi

Süüdlane on prügikott kus vihkud olid…purgis ennast vales kohas.

Mnjah:)
8 aastat tagasi

Aiaga piiratud territoorium on ehitajal, aga metsa poolele aeda ei ole välja ehitatud. Vägev lähenemine kuid sisuliselt on süüdi ehitaja, kes jättis jäätmekäitluse regulatsioonidest tulenevalt oma kohustused täitmata. Konnatiigi tase ütleksin.