Uuemõisas kõlas poistelaul

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Uuemõisa valges saalis kõlas läinud nädalal poistelaul: Eesti meestelaulu seltsi eestvõttel peeti poiste-solistide võistulaulmist.

Haapsalus oli tegemist kümnendat korda toimunud võistulalulmise esimese, maakondiku vooruga, kust tublimad lähevad võistlema Tallinnas toimuvasse piirkondlikku vooru.  

Läänemaa rahvakultuurijuhi Marju Viitmaa sõnul võttis võistlusest osa 22 poissi, kellest noorimad olid 5aastased ja vanimad teismelised, keda häälemurre pole veel kimbutanud.  

„Vahvad, tublid ja toredad poisid,” kiitis Viitmaa esinenud soliste. Ta lisas, et pealtvaatajate hinnangul läheb solistide võistulaulmise tase iga aastaga järjest kõrgemaks.

Viitmaa lisas, et maakonnas on toredaid laulupoisse, kuid õpetajad kurdavad, et tüdrukutega võrreldes on poisse keerulisem laulma saada. „Poistel on nii palju eri huvisid alates jalgpallist kuni muude tegemisteni, et neid pole sugugi lihtne laulma saada,” ütles ta.

Soliste hindas kolmeliikmeline žürii, mille koosseisus olid muusikaõpetajad Ilona Aasvere ja Pille Saatmäe ning akordionist ja lõõtspillimängija Anti Nöör.

5aastaste seas oli parim Roland-Johannes Sarapuu (Uuemõisa lasteaed, õpetaja Sirje Jätsa), talle järgnesid kaksikvennad Willem Jaan Witkamp ja Robert Enno Witkamp (laulustuudio DO-RE-MI, juhendaja Anne Pääsuke).

7-9aastase seas võitis Remi Reimann (DO-RE-MI, juhendaja Anne Pääsuke). Talle järgnesid Mattias Priinits (Ridala põhikool, õpetaja Anne Pääsuke) ja Jarek Mandre (Oru kool, õpetaja Eneken Viitmaa).

12aastaste ja vanemate hulgas kuulutati välja esimene koht, mille sai Kaarel Villem Vennola  (DO-RE Mi, juhendaja Anne Pääsuke).

Tallinnas toimuvasse piirkondlikku vooru lähevad Läänemaa esindama Roland-Johannes Sarapuu, Remi Reimann ja Kaarel Villem Vennola .

Fotod erakogu

Roland-Johannes Sarapuu1

Roland-Johannes Sarapuu

Remi Reimann2

Remi Reimann

Kaarel Villem Vennola1

Kaarel Villem Vennola

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ats
7 aastat tagasi

Tublid poisid!