Vaiko Vooremaa tuli taas Eesti meistriks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Vaiko Vooremaa ja Mihkel Kosk.

Reedest pühapäevani peeti Saaremaal jääpurjetamise Eesti meistrivõistlused. DN täiskasvanute klassis võitis Haapsalu sportlane Vaiko Vooremaa.

Tiitlikaitsja Vaiko Vooremaa valitses võistlust avapäevast alates. Teiste medalite pärast käis tihe rebimine Mihkel Kose, Karl-Hannes Tagu ja Jaan Akermanni vahel. Hõbeda võitis Mihkel Kosk ja pronksi sai Karl-Hannes Tagu. DN jääpurjekal oli võistlejaid kokku 27, neist 7 võistles juunioride arvestuses.

Võistlused algasid Ariste lahel, kuna just seal olid kohalike jääpurjetajate info kohaselt parimad jääolud. Tugevas kohati üle 10 m/s puhunud tuules peeti võistluste avapäeval viis sõitu. Laupäeva hommikuks oli jääle kogunenud palju vett ja nii olid korraldajad sunnitud võistlused Abruka alla üle viima. Peale vihmasaju taandumist sõideti laupäeva pärastlõunal keskmises tuules kaks võistlussõitu. Pühapäeval muudeti võistuspaika taas, sedakorda Roomassaare lähistele. Tugevas üle 10 m/s puhunud tuules peeti kolm sõitu ning seega saadi kokku täisprogramm 10 sõitu.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments