Vana Haapsalu Selts kutsub annetama veebikaamera heaks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Veebikaamera abil saab kaugematele huvilistele teada anda ka näiteks Haapsalu ilmaoludest. Pilt on tehtud eelmisel talvel. Foto: Arvo Tarmula
Veebikaamera abil saab kaugematele huvilistele teada anda ka näiteks Haapsalu ilmaoludest. Pilt on tehtud eelmisel talvel. Foto: Arvo Tarmula

 

Vana Haapsalu Selts loodab juba sel aastal koguda nii palju raha, et vanalinna üles panna Haapsalu veebikaamera.

Praegu on 1800 eurot maksva kaamera rahast puudu veel 360 eurot. „Üle koera oleme saanud, nüüd on vaja saada üle saba,” ütles Vana Haapsalu Seltsi eestvedaja Merike Laur.

Esialgu lootis Laur abi saada kohaliku omaalgatuse programmist, aga novembris tuli sealt juba teist korda eitav vastus. Nüüd kutsub selts inimesi taas üles veebikaamera heaks annetama, et puuduolev summa kokku saada.

Laur rääkis, et Haapsalu on ainus linn Eestis, kus pole veebikaamerat, mis edastaks kogu maailmale nähtavat pilti, mida saaks linna tutvustamisel kasutada nii omavalitsus,  kohapeal tegutsevad ettevõtted kui ka portaalid.

Näiteks seal, kus ilm.ee portaalis linna nimele klõpsates avaneb veebikaamera pilt, näeb Haapsalu koha peal praegu vaid üleskutset veebikaamera heaks annetada.

Pööratav veebikaamera paigaldataks vana tuletõrjemaja torni. See hakkaks edastama vaateid Haapsalu vanalinna piirkonnast. „Siis leitakse meid ka üles ja tullakse meie juurde,” ütles Merike Laur.

Vana Haapsalu Selts alustas veebikaamera heaks annetuste kogumist paar aastat tagasi. Merike Laur rääkis, et idee sündis mittehaapsallastest seltsiliikmete soovist Haapsalut sagedamini kas või virtuaalselt näha. Mõttel võeti sabast ja sündis otsus kinkida linnale päris oma veebikaamera. Avalöögi sai heategevuslik korjandus ühe seltsiliikme sünnipäevast, kui sünnipäevalaps palus kingituste asemel annetada veebikaamera heaks. Tema eeskuju järgis ka teisi.

Edasi pöörduti juba laiema üldsuse poole. Tänavuste Valge Daami päevade heategevusliku korjandusega õnnestus seltsil koguda 400 eurot.

Merike Laur rääkis, et veebikaamera heaks annetaja on tore keskmine haapsallane, kes ei ole väga jõukas. „Jõukad ei kipu annetama, ka firmasid on annetajate seas olnud paar–kolm tükki,” rääkis Laur.

Vana Haapsalu Selts tegutseb 2005. aastast ja on peale veebikaamera seni tuntust kogunud Haapsalu linnuse sissepääsu juurde lillepeenra rajamise ja selle korrashoidmisega.

Kaamera heaks saab annetada Vana Haapsalu Seltsi arvelduskontole 221027475895. Kui lisada maksekorraldusele isikukood, on annetus tulumaksu võrra soodsam.

 

Osta tuleb:
•    pöördkaamera 550tvl 330 × zoom
•    välikorpus soojendusega
•    kinnitusjalg
•    videoserver MPEG 4 Acti
•    montaažimaterjal
Maksumus kokku: u 1800 eurot

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalu patrioodid
12 aastat tagasi

Saatsime kahe peale 150 eorot. Ei käi tihti Haapsalus, aga loodame näha veel enne aasta lõppu lumesadu veebikaamerast.

mängur
12 aastat tagasi

mängisin raha maha. Oli plaan see duubeldada ning anda see kaamera jaoks.
Vihkan neid mängusaale.

kohalik miljonär
12 aastat tagasi

Hommikul ärgates vaatan oma pangakontod üle,
õhtul magama minnes kontrollin pangakontot, et kas on raha päeva jooksul juurde tulnud.
Ja nii päevast päeva.
Ega miljonär pole kerge olla.