Ohutuskoolitus Lääne-Eesti kaluritele sai konkursil teise koha

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Politsei- ja piirivalveameti  üle-eestilisel ennetusprojektide konkursil sai teise koha Lääne prefektuuri mereturvalisuse teemaline ennetusprojekt "Teadlik kalur".

Korrakaitsepolitseiosakonna koordinatsioonitalituse juhtivspetsialisti Pille Luiga sõnul esitas iga prefektuur konkursile vähemalt kaks tööd, mille sisuks on ennetusliku sisuga õppeprogramm või loengusari. Kokkuvõttes anti žüriile hindamiseks üheksa tööd.
 
Žürii valis välja kolm loengusarja. Kolmanda koha sai Lõuna prefektuuri noortele suunatud verbaalse vägivalla vastu võitlev projekt "Sõna jõud". Esimese koha napsas Lääne prefektuuri eest Põhja prefektuuri loengusari "Suhtlemismeister", mis oli suunatud õpetajatele.
 
Pille Luiga sõnul oli esimese ja teise koha vahel väga tasavägine võitlus ning esimene koht saavutati vaid kahepunktise edumaaga.
 
Teabepäeva "Teadlik kalur" korraldas Lääne prefektuuri piirivalvebüroo Janne Metsa eestvedamisel. See oli mõeldud kaluritele ning kalandusvaldkonna huvilistele neljas maakonnas – Pärnu-, Saare-, Hiiu- ja Läänemaal.
 
Teabepäeva peaeesmärk oli ohu ennetamine ning ohutuse tagamine merel; samuti osalejate teadlikkuse tõstmine seadusandlusest ning seaduskuulekuse ja käitumisoskuste arendamine.
 
Projekti raames soetati veekindlad mobiiltelefonikotid teabepäevadel osalejatele, eesmärgiga suurendada merehätta sattumise korral võimalust hädateate edastamiseks merepäästet teostavale ametkonnale, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments