Homsest näeb Haapsalu vanalinna kogu maailm

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval, 14. aprillil kell 14 avatakse Vana Haapsalu Seltsi algatusel paigaldatud veebikaamera, kus vanalinna panoraame saavad vaatajad üle maailma ise valida.

Karja tänava ääres vana tuletõrjemaja tornis paikneval pöörataval veebikaameral on kümme vaadet – huviline otsustab, kas soovib näha näiteks lossihoovi, Wiedemanni gümnaasiumi, Karja või Posti tänavat.

“Kõik olulised kohad on näha,” ütles Vana Haapsalu Seltsi juht Merike Laur. “Vaade Karja tänavale on tõeliselt ilus.”

Lauri kinnitusel paikneb kaamera just parajal kõrgusel: detailid on näha, ent inimeste näod ei ole eristatavad.

“Valisime väga hea kaamera,” ütles Merike Laur. “Kui juba raha korjata ja kulutada, siis korraliku jaoks. Kehva ei tahtnud ja seepärast rahakogumine ka nii kaua aega võttis.”

MTÜ Vana Haapsalu Selts kogus veebikaamera jaoks annetustena raha üle kahe aasta.

“Sügisel tekkis vahepeal lootusetuse tunne, kui selts teistkordselt kohaliku omaalgatuse programmist raha ei saanud,” tunnistas Laur.

Õnneks reageerisid seltsi üleskutsetele Haapsalu patrioodid, nii firmad kui ka eraisikud, kelle väikestest ja suurtest annetustest kaameraostuks vajalik 1700 eurot kokku koguti.

“Kõige esimene annetus oli 5 eurot,” ütles Laur. “Olime summa üle õnnelikud.” Kõige suurem annetus oli 100 eurot, neid oli päris mitu. Kõige sagedamini annetati 20 eurot.

“Haapsaluga seotud inimesed hoolivad linnast ja see on kõige tähtsam,” ütles Laur.

Veebikaamera pilti näeb homsest ilm.ee-s.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
üks veakene
11 aastat tagasi

tundub siiski veel sees olevat..
Nimelt vaade Posti tänavale?? Minu meelest see küll Posti pole, vaid ikka Karja…. Posti algas vist Vaba ja Mihkli tn kandis???

Boba
11 aastat tagasi

Lossitornis poleks sel kaameral mingit mõtet, sealt poleks midagi näinud.

Ants
11 aastat tagasi

Kaua tehtud kaunikene,Suur Tänu tegijatele.Nägin vaadet juba eile.Aitäh! .Ants

Tont.
11 aastat tagasi

See on parim koht kaamera jaoks,tänud tegijatele. Ja väga jesuiitlik asukoha valik -kui kaamera oleks näiteks lossitornis olnud ja peatänava ilusti värvitud majade keskel jubedat tuletõrjemaja torni näidanud,tuleks siit häbi pärast ära kolida. Huvitav,kas torni omanik on reformist,et ta peale linnavõim või muinsuskaitse ei hakka ? Või pole enam vanalinna tsooni ?

Vana tuletõrje maja torn
11 aastat tagasi

Aga kas see tuletõrjemaja kollane osa kunagi ka korda tehakse?